Angajatii Eltrans refuza primele oferite de conducerea societatii

Angajatii Eltrans refuza primele de Sarbatori considerandu-le prea mici. Conducerea societatii a decis acordarea unei prime de Craciun, in valoare de 50 de lei, insa doar cativa angajati din conducere au acceptat-o. Liderii de sindicat ai societatii au precizat ca au incercat sa poarte discutii cu membrii conducerii, insa au obtinut doar un termen pana la acordarea unui raspuns, respectiv jumatatea acestei luni. In cazul unui raspuns nefavorabil sindicalistii nu exclud nici varianta organizarii unor actiuni de protest.
Nemultumirea angajatilor este cu atat mai mare cu cat, potrivit acestora, primele de anul trecut au fost duble in conditiile in care societatea inregistra pierderi, iar anul acesta are profit. "In contractul colectiv de munca este stipulat un fond social de 2% din fondul anual de salarii. Noi incercam sa avem un dialog cu membrii conducerii poate se razgandesc. Situatia e un butoi de pulbere", a declarat Cristian Seserman, lider de sindicat. Acesta a adaugat ca, in comparatie cu alte judete, angajatii din transportul public local din Botosani au prime de cateva ori mai mici. Potrivit sindicalistilor, salariatii societatii ar dori o prima de sarbatori de 100 de lei sau tichete de masa in contravaloarea acestei sume.

Ioan Comarita a precizat ca aceste prime au fost calculate in functie de fondurile disponibile si se situeaza la nivelul anului anterior. "Au fost acordate in acest an prime in martie, la Paste si ajutoare de inmormantare. Aceste prime au fost calculate in functie de buget, iar acum atat a ramas", a declarat Ioan Comarita. Acesta a adaugat ca, in functie de rezultatele financiare, se va stabili dupa data de 20 daca se modifica valoarea primelor