Ziua internationala a solidaritatii cu persoanele cu handicap

Pentru a marca ziua de 3 decembrie – Ziua internationala a solidaritatii cu persoanele cu handicap, la initiativa deputatului Doina Dretcanu, un grup de 7 copii de la Centrul de Recuperare a Copiilor cu Handicap "Sfantul Spiridon", Centrul de Plasament "Elena Doamna" si Centrul de zi "Sansa mea" au participat la Bucuresti, la manifestarile artistice "DIN SUFLET PENTRU SUFLET".

Evenimentul a fost organizat de Liga pentru promovarea si apararea drepturilor persoanelor cu handicap, in parteneriat cu Centrul Cultural al Ministerului Internelor si Reformei Administrative, la sediul acestora.

Copii au prezentat in cadrul expozitiei icoane si tablouri pe sticla, desene in creion si alte mici obiecte artizanale pentru care au primit "Diplome de Invingator" si premii constand in CD-uri si jocuri oferite de "Fundatia Silviu PRIGOANA".

In cadrul spectacolului artistic, Alina Craciun de la Centrul Elena Doamna, laureata a Festivalului national "Floarea de colt"- sectiunea teatru, a abtinut aplauzele unei sali de 700 de spectatori, recitand un fragment din "Izgonirea lui Prometeu", de Al. Philippide.

"Multumesc pe aceasta cale Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani, doamnelor asistente sociale, dar si asistentilor maternali care au insotit grupul de copii la Bucuresti si care s-au implicat cu tot sufletul in aceasta actiune. Ma bucur cu toata sinceritatea ca m-am implicat in aceasta actiune, care mi-a confirmat ca persoanele cu dizabilitati doresc respect si recunoastere din partea societatii, nu doar simple drepturi sociale. Cred ca fiecare dintre noi poate face mai mult pentru aceste persoane! Primul pas este intelegerea!", a declarat Doina Dretcanu.