Galeriile de Artă Ştefan Luchian au găzduit, sâmbătă dimineaţă, un eveniment cultural deosebit care l-a avut în centrul atenţiei pe artistul plastic, Mihai Zaiţ. Intitulată „Tăcute dialoguri”, expoziţia cuprinde 30 de lucrări şi este al 18-lea eveniment de acest fel pentru pictorul născut la Săveni, absolvent al Facultatii de Arte Plastice din Iasi si membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania – Filiala Iaşi.
Lucrările descriu cadre naturale atat din zona rurala, cat si din cea urbana și surprind anotimpul în care ne aflăm. Profesorul universitar, Mihai Pastragus, a ţinut să sublinieze acest aspect în cuvântul despre lucrările artistului botoşănean.
„Pictura pe care o practică domnul Zaiţ, este poate un omagiu adus toamnei. Toamna este cel mai frumos anotimp, culegem roadele şi le vedem colorate, suculente şi bogate. Totul este surprins în tablourile lui. Este un omagiu adus toamnei, dar şi o rapsodie pentru că el cântă cu ajutorul culorilor pentru că şi culorile au muzicalite şi poezie. Mihal Zaiţ este şi poet şi un pictor. Dacă nu este şi poet, nu poate intra în conştiinţa publicului”, a spus Mihai Pastragus, profesor universitar dr. Și tot el îl descrie pe artistul plastic botoșănean astfel
„Când spui “Tăcute dialoguri”, asta înseamnă că publicul care vede ceva, în cazul nostru o expoziţie, unul dintre tablouri, dialoghează cu el, dialoghează cu viziunea pictorului. Acest dialog se poate purta în tăcere. În general este o contemplaţie şi contemplaţia ca atare este o relaţie deschisă, sinceră, care se poartă între vizitator şi tablou. Pictorul pe care îl aveţi în faţă este unul dintre cei mai cunoscuţi acuarelişti, cu premii, cu distincţii speciale, pentru această activitate- Mihai Zaiţ este un om al timpului nostru, el vede peisajul, îl interiorizează, îl expune pe hârtie, cu sensibilitatea sa, şi intră în relaţie cu dumneavoastră, pentru că dumneavoastră, atunci când vedeţi lucrarea, empatizati cu ea”.
Expozitia “Tacute dialoguri” poate fi vizitata in luna septembrie, zilnic, intre orele 9 si 17. Intrarea libera.