In jur de 150 de elevi aflaţi în tabără la Agafton au învăţat marţi, de la angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani şi reprezentanţii E-ON România, cum să-şi protejeze viaţa, dar şi cum să-şi ajute semenii aflaţi în situaţii limită. Câteva zeci de preşcolari şi elevi, dar şi simpli cetăţeni au aflat aceste lucruri vizitând Detaşamentele de Pompieri Botoşani şi Dorohoi, în cadrul Zilei Porţilor Deschise. Alte sute de localnici din Botoşani şi Dorohoi au primit aceste informaţii în timp ce se aflau la cumpărături în centrele comerciale sau în pieţele din cele două municipii. Alături de reprezentanţii ISU Botoşani şi E-ON România, la lecţia de informare preventivă menită de a promova această campanie şi a populariza regulile şi măsurile de prevenire a incendiilor în municipiul reşedinţă de judeţ, au participat şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.
Activităţile au fost desfăşurate cu ocazia Zilei Informării Preventive, marcată în fiecare zi de marţi, 13.
Desfăşurate în colaborare cu E-ON România, sub sloganul “Preveniţi ghinionul”, activităţile informativ-educative derulate astăzi, au urmărit conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.
Primii care au aflat cum pot face faţă unor situaţii dificile au fost elevii din tabăra de la Agafton. Aceştia au primit şi pliante, afişe şi flyere care conţin sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte pe timpul sau după producerea unor situaţii de urgenţă.
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a încheiat în anul 2012 un parteneriat de colaborare cu E-ON România intitulat “Împreună pentru siguranţă” al cărui principal obiectiv constă în derularea unor campanii de informare menite să conştientizeze cetăţenii asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă, crearea comportamentului preventiv şi atitudinii proactive în rândul comunităţii în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor.
În baza acestei colaborări, cei doi parteneri au implementat deja la nivel naţional campaniile “F.O.C – Flăcările Omoară Copii” şi “R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale”.