Catalog pe Internet la Colegiul National Mihai Eminescu

In aproximativ doua saptamani, elevii de la Colegiul National "Mihai Eminescu" nu vor mai putea ascunde parintilor faptul ca au chiulit de la scoala. In cadrul unei sedinte a conducerii colegiului cu reprezentantii parintilor s-a stabilit ca absentele vor fi publicate pe site-ul unitatii. Nu va dura mult si tot acolo vor fi postate si notele. "Orice parinte va putea accesa site-ul. In primul rand venim in intampinarea parintilor foarte ocupati care nu au timp sa treaca pe la scoala", a declarat Viorel Buzduga, directorul colegiului. La alte unitati au fost purtate discutii pe tema catalogului online, dar nu s-a luat nicio decizie. Ioan Onofrei, directorul adjunct al Colegiului "Laurian", afirma ca acest catalog online nu reprezinta o prioritate, apreciind ca se va pune in discutie implementarea lui dupa inaugurarea extinderii. "Parintii care vor sa obtina informatii despre rezultatele elevilor pot veni mai des la scoala", sustine Liviu Balan, directorul Grupului Scolar "Dimitrie Negreanu".
Daniel Botezatu, inspector scolar responsabil cu activitatea educativa, sustine ca sistemul s-ar putea extinde si la alte informatii. "Unii elevi prezinta la scoala scutiri medicale de care parintii nu au habar. Cred ca acest program este o metoda rapida de comunicare scoala – parinte", mai spune Daniel Botezatu.
Discutiile vizand oportunitatea introducerii unui portal pe Internet in care sa fie trecute notele si absentele elevilor nu reprezinta o noutate. Acesta program a fost prezentat de acum un an si implementat in unele unitati de invatamant, majoritatea din Bucuresti. Referitor la acest program parerile sunt impartite. Parintii cu un program incarcat apreciaza ca acesta i-ar scuti de un drum la scoala, insa altii sustin ca ar putea genera grave probleme comportamentale la elevi. Reprezentantii Ministerului Educatiei declara ca nu se intentioneaza promovarea la nivel national a programului, dar nu au nimic impotriva implementarii lui, la solicitarea parintilor