Ciudatenii: Un dorohoian de etnie roma si-a facut propria statuie

Un dorohoian de 75 de ani si-a sculptat autoportretul si l-a postat in fata casei, la vedere, informeaza postul de televiziune Tele M. Mestesugarul nu se opreste aici. Vrea sa isi transforme gradina intr-un muzeu in aer liber, unde trecatorii ii vor putea admira si alte creatii.
Dimitrie Rachita este seful Partidei Romilor din Dorohoi. Are 75 de ani, pe care nu vrea sa ii arate! Pe linga multiplele veleitati artistice, Nea Rachita se pricepe si la sculptura. Atat de bine incit a vrut sa arate si altora de ce e in stare. Asa ca si-a plantat propria statuie in fata locuintei de pe strada Zmeului. Vecinii, care mai au si ei prin curte cite o statueta, s-au obisnuit cu lucrarile lui Nea Rachita si ii apreciaza ideea, pe care strainii o gasesc cel putin ciudata.
Nea Rachita a uitat cite statui a mai facut. Prefera statuile mici, pentru ca sunt mai usor de lucrat si investeste mai putin in ele. Modelele sale sint personaje din carti, reviste sau viata cotidiana. Barbatul va lucra la iarna la statuile oamenilor politici, ale sefilor de stat, pe care le va expune, unde in alta parte, decat in fata casei.