Societăţile comerciale din Botoşani care au lucrat, în 2012, în principal cu statul au înregistrat profituri consistente. Astfel, o firmă locală a ajuns să înregistreze un profit anual net de 12,25 milioane de lei, potrivit datelor înregistrate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice.
Este vorba de compania Electro-Alfa Internaţional, patronată de omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru, care a înregistrat un profit record (cu 20% mai mare ca în 2011 şi de patru ori mai mare decât în 2010). profitul de 12,25 milioane de lei a fost obţinut la o cifră de afaceri de 161,64 milioane de lei şi un număr mediu de 262 de salariaţi. Electro- Alfa este cea care a câştigat licitaţiile pentru modernizarea Spitalului Judeţean, pentru construirea depozitului ecologic de deşeuri de la Victoria, iar în acest an a câştigat şi construcţia Parcului de agrement Cornişa.
Pe locul al doilea se află, de asemenea, o firmă cu foarte multe contracte cu autorităţile locale- Elsaco Electronic. Firma condusă de Valeriu Iftime a avut un profit de 7,59 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 209,66 milioane de lei. Elsaco este firma care a reabilitat Spitalul de Recuperare, care a modernizat sursa de la Modern Calor şi care a câştigat, în această vară, lucrările de modernizare a Stadionului Municipal.
Pe poziţia a treia în topul profitabilităţii se află o altă firmă care are foarte multe contracte cu statul- Victor Construct. Societatea lui Victor Mihalachi a avut anul trecut un profit net de 5,36 milioane de lei şi o cfiră de afaceri de 85,69 milioane de lei. Şi această firmă lucrează la modernizarea Spitalului Judeţean, a reabilitat pietonalele din municipiu, dar şi Casa Ventura.
Prima firmă privată în topul profitabilităţii este Serconf. Compania de confecţii condusă de Ana Manuela Zarug a avut, în 2012, un profit de 4,6 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 29,91 milioane de lei, la o medie de 658 de salariaţi.
O altă firmă de confecţii, Artsana, care lucrează pentru Chico, a înregistrat un profit de 2,49 milioane de lei la o cifră de afaceri de 30,33 milioane de lei.
Alte două fabrici de confecţii figurează în topul profitabilităţii. GT Company, cu un profit de 2,28 milioane de lei (la o cifră de afaceri de 17,4 milioane) şi Big Conf, cu 2,08 milioane lei (la o cifră de afaceri de 37,12 milioane).
Surprinzător este că două fabrici puternice, precum Rolana Tex, au terminat anul trecut în pierdere. Rolana Tex, deşi a avut o cifră de afaceri de 209,66 milioane de lei, a avut o pierdere de 2,62 milioane de lei.
One thought on “Topul firmelor după profitul din 2012. Afacerile cu statul au adus bani mulţi.”