Sute de elevi tremura vor tremura de frig in scolile din Dorohoi

Elevii din cinci unitati de invatamant din Dorohoi risca sa tremure de frig pana la sfarsitul lunii noiembrie, din cauza ca centralele termice pe gaz metan si cazanele nu au fost montate, iar in unele cazuri nu a fost alocata cota de gaz. Conducerea Primariei da vina pe birocratia de la E.ON Gaz, dar si pe dezinteresul manifestat de conducerile unitatilor scolare. In acest sens, Sergiu Lungu, primarul orasului i-a convocat miercuri la discutii pe directorii scolilor 1, 2 si 7, Liceului "Regina Maria" si Seminarului Teologic, unitati care, pana acum, au avut sobe si centrale termice pe combustibil lichid usor. Situatia i-a fost prezentata si prefectului. "Dupa ce a discutat si prefectul cu cei de la E.ON, acestia ne-au dat asigurari ca tot ce depinde de ei vor rezolv", a declarat Sergiu Lungu.
Directorii sunt optimisti, apreciind ca, in maxim doua saptamani, vor avea caldura in scoli. "La mine, mai lipsesc o firida si un regulator. Totul depinde de cei de la E.ON Tirgu Mures sa ne dea restul de avize", a declarat Liliana Paduraru, directorul Scolii 7. In cazul Liceului "Regina Maria", ieri se lucra la montarea cazanelor. O situatie mai grea este la Scoala nr. 2, care inca nu are centrala.

Daniela Biolan, inspector scolar general, sustine ca revizia centralelor ar fi trebuit facuta inainte de inceperea anului scolar.
Datele centralizate arata ca 57 de scoli botosanene au centrale pe gaz metan, 13 au centrale pe combustibil lichid si 52 centrale cu combustibil solid. Noua unitati depind de Termica. Unitatilor mentionate li se adauga 89 de scoli construite prin Banca Mondiala, care au centrale racordate la reteaua electrica. Alte 395 de scoli vor fi incalzite prin intermediul sobelor cu lemne