Fiul celui care a inițiat și a coordonat colecția Studii Eminescologice, Ioan Constantinescu, al cărui nume a fost dat Sălii de lectură a Bibliotecii Mihai Eminescu, medicul Răzvan Constantinescu, a lansat, joi seară, volumul „(R)umori”. Alături de acesta, și-a lansat cartea de poezii intitulată „Un taur în vitrina de piatră” și Liviu Antonesei care s-a ocupat de cartea medicului ieșean.
La eveniment au participat directorul Bibliotecii Mihai Eminescu, Cornelia Viziteu și scriitorul Gellu Dorian, ambii vorbind despre cei doi invitați, și oameni apropiați de cultura botoșăneană.
Medicul Răzvan Constantinescu a explicat că volumul lansat este o culegere de texte și comentarii scrise pe Facebook de-a lungul timpului și că publicarea cărții s-a făcut fără știrea sa. „Facebook a fost o metodă rapidă de răspândire a unor idei, dar așa cum au fost redactate și totul a fost în timp real, puteau fi foarte bine spuse la televizor sau în ziar cum era pe vremuri. Facebook e doar vectorul și am eu o comparație că Facebook e doar un instrument și în felul acesta îi iau apărares în fața celor care-l disprețuiesc. Facebook poate fi folosit spre a dezbate idei, spre a lega prietenii cu oameni minunați cu care m-am și întâlnit”, a spus Răzvan Constantinescu.
Acesta și-a mărturisit încă o dată dorința reînființării Institutului de Gastroenterologie și Hepatologie. În afară de ideile și comentariile lansate pe Facebook, adunate în această, fără știrea autorului, de o prietenă din Germania, pasionată de ceea ce aceasta scrie, cartea cuprinde o serie de articole și interviuri pe care medicul ieșean le-a dat. Unul articole a fost chiar premiat la Gala Medica, la secțiunea Presă scrisă.
Liviu Antonesei, care, la rîndul lui, și-a lansat la Botoșani, cu această ocazie, cartea „Un taur în vitrina de piatră”, a fost cel care a selectat textele, a prefațat cartea „(R)umori”.
Volumul cuprinde 400 de pagini structurate pe două secțiuni, respectiv GastroPolitice șI (R)Umori. De altfel, Răzvan Constantinescu a candidat anul trecut pentru Parlament din partea PER exprimându-și mulțumirea la Botoșani că a obținut un scor mai mare decît partidul la nivel național.
Liviu Antonesei, cel care s-a ocupat de cartea lansată de medicul ieșean, a subliniat în discursul său, patima pentru politică a poporului român.
„Textele sunt grupate tematic, intervențiile lui și comentariile. O parte din texte sunt dedicate Referendumului și e o interesantă dezbatere acolo. Niciun alt popor din lume nu pune atâta pasiune în politică așa cum o facem noi, românii”, a spus Liviu Antonesei.