Prefectul Gheorghe Sorescu: Mă bucur că parlamentarii doresc să susţină aceleaşi investiţii prioritare pe care ni le-am propus şi noi

Prefectul Gheorghe Sorescu a participat, marti, la intilnirea Parlamentului de Botoşani, organizată la iniţiativa senatorului Gavrilă Vasilescu. La intilnire au mai luat parte senatorul Mihai Ţibuleac şi deputatul Liviu Cimpanu, iar senatorul Gavrila Vasilescu a fost mandatat de colegul său, Răzvan Theodorescu, să vorbească şi in numele său.

Demnitarii prezenţi au decis să-şi unească forţele pentru a susţine trei proiecte majore: drumurile expres Tirgu Frumos-Botoşani şi Ştefăneşti-Rădăuţi Prut, magistrala de gaz Hirlău-Botoşani şi Vama de la Rădăuţi Prut.

"Am fost cu toţii de acord că trebuie promovate şi pentru Botoşani investiţii majore", a declarat prefectul la incheierea intlnirii. "Mă bucur că parlamentarii doresc să susţină aceleaşi investiţii prioritare pe care ni le-am propus şi noi, la nivelul Instituţiei Prefectului", a adăugat primul reprezentant al Guvernului in teritoriu.

Pentru miercuri, prefectul are programate două intilniri: una cu ministrul transporturilor, Ludovic Orban, iar cealaltă cu ministrul economiei şi finanţelor, Varujan Vosganian, pentru a discuta modalităţile in care cele trei proiecte ar putea fi demarate cit mai repede. De asemenea, Gheorghe Sorescu se va intilni cu reprezentanţii Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), pentru a readuce o suprafaţă de 206,47 hectare de teren in administrarea judeţului Botoşani.