În perioada 3 iunie – 15 iunie, poliţiştii din cadrul Secției de poliție rurală nr.1 Botoșani, desfăşoară o amplă campanie de prevenire a furturilor de animale și din locuințe în comuna Nicșeni .
Având în vedere vulnerabilităţile identificate în anii precedenţi în mediul rural , poliţiştii din cadrul IPJ Botoșani desfăşoară în această perioadă activităţi de informare şi responsabilizare a cetăţenilor din satele și comunele județului cu privire la consecințele și riscurile furturilor de animale și din locuințe.
Astfel, în intervalul 03 – 15 iunie 2013, poliţiştii din cadrul Secției de poliție rurală nr.1 Botoșani derulează activităţi de informare ce vizează în special promovarea de recomandări și măsuri preventive în mijlocul locuitorilor din comuna Nicșeni .
La cele două întâlniri, organizate la căminele culturale din Nicșeni și Dorobanți, cetățenilor le-au fost prezentate modalități concrete de asigurare a gospodăriilor și bunurilor proprii, necesitatea colaborării cu vecinii apropiați pentru supravegherea locuințelor pe perioada cât sunt plecați la muncile agricole, riscurile la care se expun dacă primesc persoane necunoscute în locuință precum și modurile de sesizare în situația în care sunt victime ale unor infracțiuni.
Atât la cele două întâlniri cât și în cadrul deplasărilor prin localități, cetățenilor le-au fost înmânate peste 450 materiale informativ – preventive, menite să le asigure un plus de siguranță civică.
Proprietarii care nu au fost găsiți acasă au primit în căsuţele poştale materiale informative şi scrisori cuprinzînd sfaturi preventive.
Activitățile educativ – preventive au fost organizate în stânsă colaborare cu reprezentanții primăriei locale, care au participat activ la acestea și au pus la dispoziție spațiile necesare derulării acestora.
PENTRU EVITAREA FURTURILOR, POLIŢIŞTII VĂ RECOMANDĂ:
Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să-ţi prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!
Dacă sună la uşă persoane ce pretind că reprezintă instituţii care oferă servicii publice (deratizare, instalaţii electrice, termice sau de gaz etc.), nu lăsaţi să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu şi dacă sunt însoţite de administratorul imobilului!
Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţii sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dar nu pot face această dovadă!
Nu postaţi pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţii în casă bunuri de valoare!
Dacă situaţia o impune,
NU EZITAŢI SĂ APELAŢI 112 – APELUL UNIC DE URGENŢĂ !
Sursa: comunicat presa