Ideea de business startup a unei echipe formată din cinci români a ajuns in top 13 finalişti in cadrul evenimentului Unconvention 2013, organizat la Bruxelles, săptămâna trecută, de către European Young Innovator Forum sub distinsul patronaj al preşedintelui Parlamentului European.
Timp de două zile antreprenori, profesori, investitori, mentori și oameni politici au discutat impreună cu viitorii antreprenori despre importanța inovației în afaceri, despre ce inseamnă un proiect viabil in contextul economic actual și următorii pași ai Europei privind viața și comportamentul economic pentru următorii șase ani.
InnoPitch2013, un concurs de proiecte dedicat tinerilor antreprenori din Europa a constituit principalul punct al evenimentului, tinerii având astfel șansa unică de a se întâlni și a dezbate idei de afaceri cu personalități de succes și totodată influente in lumea antreprenoriatului la nivel mondial. Din zeci de proiecte depuse doar 13 au fost alese finaliste, printre care proiectul ”Eudream.eu” imaginat și reprezentat de români, acesta aflându-se pe locul al șaptelea.
Eudream.eu are ca obiectiv crearea unei platforme online prin care se dorește sprijinirea și promovarea meșteșugarilor europeni, aceștia având posibilitatea de a-și face cunoscut talentul, priceperea și poveștile extraordinare care stau in spatele fiecărui produs ce prinde viață în mâinile lor. Poveștile meșterilor români pe care echipa EUdream le-a cunoscut incă din copilărie și ale căror talente devin incet legendă, ocupă un loc de cinste in proiectul românilor. Astfel prin EUdream va lua naștere o rețea ce va constitui un loc de întâlnire al meștesugarilor din Europa, unde aceștia vor putea face schimb de experiența, iși vor putea spune poveștile și vinde produsele, construind astfel microafaceri solide prin care se vor păstra tradițiile locale și identitățile naționale. ”Principala orientare a proiectului nostru va fi către meșteșugarul a cărui pricepere și poveste extraordinară, dă naștere unor produse unice in lume.” a declarat Claudia Iavorenciuc, co-fondator EUdream.
Aflându-se printre finaliști, aceștia au avut parte de o pregătire deosebită in workshop-uri coordonate de Carlos Eduardo Espinal, considerat de Comisia Europeana ca fiind top mentorul Europei in materie de startup-uri. Astfel, prin participarea la InnoPitch, proiectul EUdream a fost apreciat de liderii si coordonatorii unor puternice organizații,companii și instituții europene.
”Următorul pas îl reprezintă stabilirea unor relații puternice cu potențialii investitori și colaboratori în proiectul EUdream. Dorim așadar să invităm asociațiile locale si naționale de meșteșugari, autoritățile locale, muzeele, fundațiile, organizațiile non-guvernamentale și orice persoana fie ea fizica sau juridica sa ni se alăture în demersul nostru, în speranța că tradițiile si mesteșugurile, nu vor deveni legende, ci dimpotriva, afaceri viabile, care sa mențină viu spiritul tradițiilor europene” a declarat George Iavorenciuc, co-fondator EUdream.
EUdream le mulțumește anticipat tuturor celor care se vor implica și vor susține meșteșugarii, micii întreprinzători, talentul și poveștile incredibile care fac din bătrânul continet și din România un centru al culturii și tradiției mondiale.
Mai jos gasiți linkul către filmul de prezentare al proiectului și cel catre pagina oficială de Facebook.
http://www.youtube.com/watch?v=C9Zn5ltHXmU
Echipa EUdream.eu
Claudia Iavorenciuc, Gabriel Bunescu, Ciprian Cîmpan, Ella Nițură, George Iavorenciuc