Actualul director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, Ion Ilie, va participa la concursul organizat de Consiliul Judeţean pentru ocuparea acestei funcţii. El spune că nu este pensionar şi că are prioritate în faţa altor candidaţi.
Ion Ilie a trimis redacţiei un comunicat de presă pe care îl redăm în totalitate:
In ultima perioadă au apărut mai multe articole în presa locală, probabil în scopul intoxicării publicului cu presupuneri privitoare la concursul de ocupare a postului de manager al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani. Ca urmare, doresc să informez opinia publică despre datele reale ale concursului.
Conform Ordonanţei de urgenţă nr.189/2008 privind managementul instituţiilor de spectacole şi concerte şi al aşezămintelor culturale de drept public,aprobată prin Legea nr.267 din 2009, la concurs poate participa orice persoană care îndeplineşte condiţiile legii sus-enunţate şi condiţiile difuzate pe site-ul Consiliului Judeţean Botoşani
Condiţii de studii: ştiinţe sociale – ramura de ştiinţe juridice, administrative sau ştiinţe economice; ştiinţe umaniste – ramura de ştiinţe filologie, istorie (nicidecum filozofie, respectiv psihologie) şi studii de arte: adică absolvenţi de instituţii de arte – conservator, arte plastice, academii de arte, etc; o vechime de minimum 4 ani în domeniu.
Consider că ramurile de ştiinţe propuse sunt corect alese de către autoritatea tutelară pentru că managerul trebuie sa dispună de cunoştinţe şi să îndrume sectoarele: muzică şi coregrafie, folclor tradiţional şi contemporan, creaţie literară, creaţie literară populară şi etnografie ,probleme care cer în special studii superioare muzicale: conservator, academie muzicală sau filologie-istorie.
În ceea ce mă priveşte, raportat la articolele nesemnate ale unor publicaţii, având ca scop pesemne incitarea candidaţilor şi manipularea opiniei publice vă informez că nu sunt pensionar şi nu doresc să mă pensionez pentru simplul motiv că OUG nr.189/2008 nu prevede o limită de vârstă pentru managerii din domeniul culturii. Ca urmare, am dreptul legal de a înainta un nou proiect de management pentru un nou mandat.
Îndeplinesc toate condiţiile şi conform legilor prezentate mai sus, pentru continuitate, am dreptul să prezint un nou proiect de management deoarece la toate examenele din ultimii 4 ani atât eu cât şi maestrul Cobâlă am luat nota 10.Examenul în sine trebuie susţinut de managerii care nu au obţinut peste 9 la examenul de evaluare sau,eventual, de către alţi candidaţi.
Dacă nu voi reuşi şi vor fi admişi pretendenţi care nu au şi nici nu au avut vreo tangenţă cu specificul acestei instituţii, atunci vă rog să apreciaţi dumneavoastră corectitudinea examenului.
Legat de vârstă, vă asigur că în ţară sunt peste 20-30 de manageri care au depăşit de mult 70-75 de ani, însă graţie rezultatelor şi statutului de personalităţi recunoscute, legea le recunaşte dreptul de a continua munca.
[MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
Hai, Ilie ca de acum incepi sa prinzi Flutur..i! Uite de asta sunt atatia tineri care nu se pot angaja. Din cauza unor pensionari ca tine care nu se dau dusi de parca au mostenit posturile respective. Uite asa fac si profesorii, invatatorii…si sta tineretul fara serviciu. Nu contesta nimeni ca esti bun in ceea ce faci, dar toata lumea stie de ce tii cu dintii de postul asta…Am inteles ca ti se ofera un post de consilier la cultura si tot nu esti multumit!!! Gata. domn` Ilie, mergi acasa si creste-ti nepoteii, plimba-te in parc…
In calitate de spectatoare la actiunile institutiilor de cultura, pot sa spun cu certitudine ca Alegatorul prinde fluturi. Tinerii de care vorbesti dumneata sunt afoni, neinstruiti si in nici un caz nu pot fi manageri la o asemenea institutie. Daca totusi unii cred ca au ceva minte, sunt liberi sa se prezinte la concurs pe bune, nu cu proptele si ,,dispozitii ascunse”. Tinerii bine pregatiti nu ar trebui sa intre pe functii pe usa din dos, ci corect.