38 de unităţi de învăţământ şi peste o mie de agenţi economici au luat parte la programul Patrula de Reciclare al Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec, la nivelul judeţului Botoşani.
Reprezentanţii Asociației RoRec au organizat în toate localităţile unde s-a desfăşurat programul premierea patrulelor de reciclare din școli.
La Botoșani în urma derulării acestui program au fost colectate 12.760 kilograme deșeuri electrice și electrocasnice iar dintre școlile participante s-au detașat, obținând și premii Școala nr 10 din Botoșani, Liceul Regina Maria din Dorohoi și Școala nr. 1 din Santa Mare.
Reprezentanții acestor unități de învățământ au participat astăzi, de ziua mediului, la festivitatea de premiere a patrulelor de reciclare.
Cel mai activ profesor coordonator la nivelul județului în acest program a fost declarat Ada Irina Arhip de la Școala nr 10 (foto dreapta), iar cea mai mare cantitate de deșeuri electrice și electronice de elev înscris în program a fost 52 de kilograme, premiul acesta revenind Liceului Regina Maria din Dorohoi. De asemenea Școala nr 1 din Santa Mare a fost premiată pentru implicarea în acest program.Aceștia au primit din parte Asociației RoRec premii constând în obiecte electronice și electrocasnice.
Cea mai bună mascotă (foto-stânga), pentru că elevii constituiți în patrule la nivelul școlilor au putut executa și mascota care va fi vedeta ediției următoare a programului, a fost realizată de elevii de la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza din Focșani, Vrancea. Aceasta poartă numele de RoBoDEEEa și este o mascotă electrică realizată din materiale reciclabile.
Festivitatea de premiere de la Botoșani a fost găzduită de APM Botoșani și la ea au participat directorul APM Botosani, Eugen Mateciuc, reprezentantul Inspectoratului Școlar Botoșani, Otilia Sandu, reprezentantul Asociației RoRec, Alin Antonesei și bineînțeles reprezentanții Patrulelor de reciclare câștigătoare. Nu a lipsit nici voluntarul de top al Asociației RoRec, Marius Galan, elev la Școala nr. 11, cunoscut pentru implicara sa în activitățile ecologice derulate de asociație în oraș.