Impacare istorica intre prefect si presedintele CJ

Dupa intalnirea pe care au avut-o sefii celor mai importante institutii din judet, ambii au declarat ca securea razboiului a fost definitiv ingropata, potrivit postului de televiziune Tele M.
Marea impacare dintre Institutia Prefectului si Consiliul Judetean a avut deja loc. De altfel, acesta era unul dintre obiectivele noului prefect, anuntat chiar la instalarea in functie. Gheorghe Sorescu si Constantin Contac s-au intalnit ieri pret de doua ore si au discutat despre proiectele considerate prioritare pentru judet.

Prefect Gheorghe Sorescu: "Chiar am fost bucuros sa am in cabinet aici, pret de doua ore pe domnul presedinte, cu care am discutat proiectele pentru Botosani. Daca a existat ceva intre cele doua institutii, vreau sa cred ca la ora care vorbim acel ceva este istorie".

Constantin Contac este si el increzator si crede ca va colabora cu noul prefect, caruia i-a cerut deja sprijin pentru constructia vamii de la Radauti Prut, pentru magistrala de gaz si pentru alte proiecte importante, asupra carora nu a putut cadea de acord cu fostul prefect.

Presedinte CJ Botosani, Constantin Contac: "Sigur, am purtat o discutie, de la cinci minute ne-am intins la doua ore si ceva in care am pus de comun acord toate proiectele care ne intereseaza si care reprezinta judetul Botosani. Eu dealtfel totdeauna am declarat ca am o parere buna despre domnul Sorescu, mentin aceasta parere si banuiesc ca vom putea sa lucram".

Intre presedintele Consiliului Judetean, Constantin Contac si fostul prefect Cristian Roman relatiile erau foarte incordate, starea fiind reflectata la nivel institutional.
Intre Consiliul Judetean si Prefectuta au fost numaroase dispute, de la procese si pina la certuri referitoare la impartirea sau folosirea spatiilor din Palatul Administrativ