Inspectorii şcolari botoşăneni, în schimb de experienţă la Sofia

Inspectoratul Scolar Judetean
Inspectoratul Scolar Judetean

În perioada 17-21 aprilie, a avut loc în Sofia, Bulgaria, reuniunea de lucru în cadrul Proiectului multilateral Comenius „European Literacy and Citizenship Education” (ELICIT), la care au participat patru inspectori şcolari de specialitate de la Inspectoratul Şcolar Botoșani, membri în echipa de proiect.

Acest proiect face parte din Programul de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii. Programul Sectorial Comenius este finanţat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene şi are o durată de 36 de luni.

Organizaţia coordonatoare este Universitatea din Limoges – IUFM du Limousin, UNILIM  din Franţa, iar partenerii provin din organizaţii diferite: secţii naţionale ale Asociaţiei Cadrelor Didactice din Europa, Casa Europei din Paris, universităţi (UNILIM-IUFM şi UBO – IUFM – Franţa, USOS – Suedia, UCO – Spania, KEFO – Ungaria), instituţii de formare (FESeC – Belgia), Inspectorate şcolare (I.Ş.J. Botoşani).

În cadrul reuniunii de proiect de la Sofia, au fost derulate activităţi pe ateliere de lucru, având ca obiectiv finalizarea şi validarea următoarelor instrumente de lucru:

– o bază de date a resurselor existente, care sunt necesare pentru a pune în practică educaţia pentru cetăţenie europeană în şcoli primare, gimnaziale, licee şi învăţământ superior, inclusiv în cadrul formării iniţiale/continue a cadrelor didactice.

– un portofoliu al Cetăţeanului European – a 6-a secţiune a Portofoliului Europass, menţionând domeniile de competenţă şi nivelurile de reuşită: „Pass-ul cetăţeanului european”.

-aplicaţii pe site-ul web pentru a disemina rezultatele proiectului: http://www.elicitizen.eu/.

-realizarea de module de formare.

-realizarea unui plan de diseminare a rezultatelor proiectului ELICIT.

 

În perioada următoare se vor organiza activităţi de diseminare şi valorizare, seminarii pentru elevi/studenţi şi cadre didactice din ţările partenere. Seminariile vor furniza elevilor, studenţilor și cadrelor didactice din parteneriat ocazia de a se familiariza cu logica internă şi metodologia instrumentelor de lucru create şi se vor concretiza, ulterior, în desfăşurarea de activităţi practice cu tematică europeană.

Sursa: comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *