Conducerea Spitalului Judeţean va trebui să recurgă la măsuri extreme pentru a se încadra în bugetul primit de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Atenţionarea vine de la conducerea Consiliului Judeţean, care a cerut reprezentanţilor Spitalului Judeţean un plan de redresare a unităţii pentru luna viitoare. Conducerea CJ, sindicatele din sănătate, conducerea Spitalului Judeţean, dar şi reprezentanţi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate s-au întâlnit, miercuri, pentru a discuta despre problemele financiare de la spital. Planul de redresare va presupune reduceri de cheltuieli materiale, implicit regândirea organigramei spitalului, fără a fi afectat actul medical. Reprezentanţii CJ au cerut creşterea cu 10% a veniturilor proprii, iar dacă acest lucru nu este posibil să se reducă cheltuielile în spital cu 10%.
„Le-am cerut un program de regândire, de restructurare a unităţii prin reorganizarea activităţii, în aşa fel încât să nu avem probleme. Le-am cerut un program pe care să îl regândească de aşa manieră ca pe sume de criză să discutăm de un program de criză. Dacă consideră că trebuie să facă restructurări, inclusiv de personal, să le facă. Să nu fie situaţii în care un medic sau un asistent să nu fie plătit şi nici situaţii în care şapte să stea degeaba şi unul să muncească. Dacă nu poţi să reduci de la normă de hrană, medicamente, atunci faci reduceri la cheltuieli de personal. Nu poţi să reduci sporurile că nu vor, atunci dai afară”, a spus Gheorghe Sorescu.
Spitalul Judeţean primeşte lunar de la Casa Judeţeană de asigurări de Sănătate în jur de 70 miliarde lei vechi, grosul bugetului fiind direcţionat către plata salariilor celor peste 2000 de angajaţi.