Sute de botoșăneni la concertul lui Mircea Baniciu de la mall

Sute de botoșăneni s-au strâns în jurul scenei amplasată la food-courtul de la etajul 4 al Uvertura Mall pentru a se întâlni cu Mircea Baniciu.

De la mic la mare, toți au cântat împreună cu artistul refrenele cunoscute ale acestuia precum „Tristeti provinciale”, „Esarfă-n dar”, „Vara la țară”, „Cântecul ceasornicarului”, dar mai ales la vestitele „Andri Popa” sau „Vremuri”.Concertul lui Baniciu a fost deschis de doi tineri folkiști remarcați în festivalurile de folk, Cosmin Vaman și Alexandra Andrei care formează de circa un an un duet. Cei doi au cântat în recitalul lor, urmărit și de Mircea Baniciu, una din piesele care i-au consacrat în festivaluri, respectiv „De ce nu apar folkiștii la televizor?”.  Piesa ca și „Românii au talent”, tot o compoziție proprie a duetului, este de factura socială, făcând referire la personajele promovate în ziua de azi la emisiunile tv.

Artistul, care a venit la Botoșani, însoțit de Vlady Cnejevici și Teo Boar, s-a bucurat de un uriaș succes atît pe scenă cât și după ce a coborât, fiind asaltat de botoșăneni pentru autografe și fotografii.

Deși nu este adeptul cântărilor în astfel de locații, Baniciu a declarat că orice artist adevărat trebuie să se adapteze oricăror condiții. „Nu suntem adaptați să cântăm în mall, dar ne adaptăm să cântăm și pe acorperișuri când e nevoie. Cântăm în toate locurile în care suntem chemați în afară de cele mai jenante, toalete. Nu suntem adaptați să cântăm într-un mall, dar locul a fost frumos, aveam scenă, vă aveam pe voi. Publicul a fost extraordinar, a venit să ne vadă pentru că altfel își vedea liniștit de cumpărături”, a declarat Mircea Baniciu.

La sfârșitul concertului pe care l-a încheiat cu piesa „Vânare de vânt”, Baniciu le-a transmis botoșănenilor să-l mai invite pe aceste meleaguri, pentru că a început să-i placă, făcând aluzie la faptul că în ultimii doi -trei ani a fost prezent de câteva ori la Botoșani.

Anul trecut, Mircea Baniciu a cântat la Zilele orașului, împreună cu Pasărea Colibri, la Folk fără vârstă, dar și într-un pub botoșănean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *