Persoane înzăpezite la Săveni: Stăm de vineri după amiază înzăpeziţi fără mâncare şi cazare

jandarmi in zapada BotosaniCâteva zeci de maşini sunt înzăpezite, de vineri după amiază, în zona Peco Săveni. Oamenii au sunat disperaţi la redacţia BotosaniNews şi au reclamat faptul că stau înzăpeziţi cu maşinile în nămeţi de peste un metru. Ei spun că două utilaje care deszăpezeau în zonă au rămas blocate. De asemenea, în zonă mai sunt blocate două autobuze cu copii.

Sunt două autobuze blocate, fără motorină, în câmp. Au venit de la Poliţie şi ne-au spus că nu sunt şanse să ne mişcăm nici în seara aceasta (nr.sâmbătă seara). Nu mai putem. Nu avem cazare. Nimic. Sunt din Botoşani şi am rămas înzăpezit în Săveni de vineri, de la ora 16,00. Să se facă ceva„, a declarat telefonic o persoană înzăpezită.

Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Botoşani spun că dacă vântul se potoleşte până la ora 17,00, aşa cum au anunţat meteorologii, atunci se va interveni în forţă, iar în patru-cinci ore se vor debloca drumurile Săveni şi Darabani.

Avem în zonă o freză care lucrează, însă nu se vede din cauza vântului care aduce zăpada. Viteza vântului a fost la Ştefăneşti de 101 km pe oră şi s-a lucrat foarte greu„, a spus Viorel Zacreţchi, directorul SDN Botoşani.

SDN Botoşani a solicitat utilaje şi din judeţele învecinate. Cinci freze şi trei lame ajung, sâmbătă, pentru a deszăpezi drumurile naţionale.

One thought on “Persoane înzăpezite la Săveni: Stăm de vineri după amiază înzăpeziţi fără mâncare şi cazare

  1. De ce oare toate posturile de televiziune transmit mereu ultimele informatii legate de vreme si de starea drumurilor? Ca sa nu iasa „desteptii” din case! Asa va trebuie, ca si cei de pe masinile de deszapezire sunt tot oameni si nu se pot lupta cu vremea rea! Dar unde nu-i cap, vai de picioare!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *