Prefectul Costică Macaleţi a declarat, vineri, cu prilejul Zilei Poliţiei Române, că poliţiştii din Botoşani îşi poartă uniforma cu respect. El a precizat că poliţia reprezintă structura cea mai importantă a Ministerului Afacerilor Interne.
„La Botoşani, poliţiştii îşi fac datoria şi îşi poartă uniforma cu respect„, a spus prefectul de Botoşani, care a primit o diplomă de excelenţă din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean.
Şi autorităţile judeţului au primit diplome de excelenţă.
Dacă îşi fac datoria sau nu o spune numărul A.N.-urilor care creşte în loc să se diminueze!ia mai documentează-te bre înainte de a vorbi…
D.le prefect, eu vreau sincer sa va dau dreptate, dar, credeti-ma am cateva serioase retineri. Ma refer aici ,doar la un singur motiv pentru care consider ca la Ziua Politiei , a-ti fost doar amabil in discurs. Anume ca atata timp, cat mergand prin piata din Botosani , voi auzi mereu reclama facuta cu voce , asa… sa se auda; ALCOOL, TIGARI !, sau EURO, DOLARI, AUR, CUPOANE, TELEFOANE MOBILE! ,nu am cum sa dau crezare spuselor d.voastra. Asadar, sunt doar de acord ca politia isi poarta uniforma. Dar despre respect… mai incetisor!…Proverbul cu padurea si uscaturile ,se potriveste aici ca atunci cand asezi un Grigorescu original , in wc-ul din gara Botosani! Este prea putina padure si prea multa uscatura !!!
[MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
Cu părere de rău observ că ziua Poliției Române a devenit mai nou, ziua primarilor și a prefecților, un eveniment politizat, cu ocazia căruia care culmea, primesc și diplome de excelență pe deasupra. Nu am auzit ca vreun polițist onest, care își face treaba cu onoare și cinste să primească o astfel de diplomă în ultimii ani cel puțin. Dar, deh, este mai ușor să pupăm în fund politicienii, să ne păstrăm locurile de șefi și astfel să împăcăm și capra și varza.
Domnule ”vic” uscaturile sunt prea multe pentru că ai gunoaie în ochi. Majoritatea polițiștilor sunt oameni onești care fac această muncă cu pasiune și dăruire în condiții sub limita suportabilului. Dar și tu ca marea majoritate a cetățenilor infectați cu preconcepții OTV-iste faci front comun cu această breaslă. România are polițiștii pe care îi merită și în felul cum îi respectă. Și această categorie socio-profesională este exact ca și societatea din care provin, nici mai răi dar nici mai buni. Un politist trebuie sa aiba câte ceva din toti oamenii nu este așa ? Sa fie un “pacatos” si un “sfânt”, un “vagabond” si un “zeu”. Sa intre în locuri unde se comit toate pacatele lumii, dar sa nu savârseasca nici unul. Politistul este cel mai cautat, dar si cel mai putin dorit dintre oameni. Fiinta stranie careia i se spune “domnule” în fata si “câine” pe la spate. Lui i se cere sa fi atât de diplomat, încât sa poata potoli o disputa între doi indivizi, lasându-l pe fiecare dintre cei doi sa creada ca a câstigat. Daca politistul este îmbracat la “patru ace” va fi considerat “snob”, daca nu va fi un “sleampat”. Daca se poarta amabil este un “crai”, daca nu este un “necioplit”. Politistului i se cere sa lupte cu doi tipi mult mai puternici ca el, dar fara sa îsi sifoneze uniforma si fara sa foloseasca forta. Daca o încaseaza este un “fricos” si un “pampalau”, iar daca-i, scapa vreo palma vreunui agresor, este o “bruta” si un “criminal”.
Un politist trebuie sa “stie tot”, dar “sa nu spuna nimic”. Lui i se cere sa descopere o crima pornind de la un amarât de fir de par. Ba chiar, sa afle numele vinovatului si locul în care se ascunde. Daca îl descopera pe ucigas, înseamna ca a avut “un noroc chior”, daca nu este un “ageamiu”. De multe ori politistul trebuie sa ia într-o secunda, o hotarâre pentru care un avocat experimentat ar trebui sa cumpaneasca bine luni de-a rândul. Lui i se cere sa fie “expert” în mânuirea armelor de foc, dar “sa nu foloseasca prea multe cartuse pregatindu-se”. Atunci când trage, trebuie “sa nimereasca infractorul” dar fara a-i pricinui vreun rau si apoi sa dea socoteala “de ce anume a tras”. Politistul trebuie sa lucreze zi lumina pentru a descoperi un martor care “a vazut totul”, dar care refuza“ sa îsi aminteasca”. El scormoneste în dosare si scrie rapoarte cu scopul de a stabili o “proba infailibila” care, va fi însa distrusa sau compromisa de savantii sai confrati din justitie. Daca este avansat în functie, înseamna ca a avut “pile”, undeva sus, daca nu, este clar ca “nu-i un bazat”. Politistul trebuie sa fie asistent social, preot , psiholog, diplomat şi moaşă comunală ….Un dur, dar si un genteleman. Mai presus de toate , însa, i se cere sa fie un geniu si sa aiba o “viata de familie ireprosabila“, pâna la adânci batrâneti. Asta, evident daca din întâmplare, apuca sa traiasca, pâna îsi vede copiii mari.