Patronul societăţii Electroalfa International, Gheorghe Ciubotaru, care a câştigat licitaţia pentru construcţia Parcului regional de agrement Cornişa, explică cum a ajuns să câştige cele mai ample lucrări de construcţii din Botoşani. El susţine că, deşi compania sa a fost specializată în producţia de aparataj electric, a ajuns să reabiliteze Spitalul Judeţean Mavromati sau să construiască depozitul de deşeuri de la victoria.
„Nu mi-am dorit şi nu am afirmat niciodată că Electroalfa va rămâne, aşa cum a pornit, un constructor de echipamente de joasă, medie tensiune, automatizări. Şi-a diversificat continuu domeniul”, a afirmat Ciubotaru.
Omul de afaceri susţine că „nu este prima experienţă a companiei Electroalfa de a face lucrări de antrepriză”.
„Electroalfa a contractat în 2004 o lucrare de cinci milioane de dolari cu Banca Mondială la Sadova Corabia, unde a pus la punct un întreg sistem de irigaţii, cu canaluri, cu ţevi. Ca imagine, asta înseamnă 28.000 mc/oră. A fost un program cu Banca Mondială, nu cu o primărie. După aia, am avut mult alte experienţe de lucrări la cheie. Orice lucrare presupune mai multe discipline. Or, pentru momentul de faţă, Electroalfa are şi experienţa tehnică, şi experienţa mai ales managerială de a coordona şantiere, lucrăricomplexe, folosind specialităţile care se impun acolo. Deci este vorba de mult mai multe lucruri decât de a face aparataj”, a precizat Ciuboaru.
Patronul Electroalfa spune că firma sa a fost principalul furnizor de echipamente electrice de la Centrala Nuclearelectrică de la Cernavodă şi că a furnizat aparataj electric de peste 10 milioane de euro la Metrorex.
contract cu centrala nuclear electrică