Deşi utilajele de deszăpezire de la Urban Serv sunt insuficiente şi vechi, şansele ca în acest an să fie achiziţionate altele noi sunt minime. Reprezentanţii Urban Serv au prevăzut în programul de investiţii doar achiziţia a două utilaje de deszăpezire pentru trotuare şi a unui utilaj pentru întreţinere prin măturarea mecanică a străzilor în perioada sezonului cald. Investiţia se ridică la peste 5 miliarde lei vechi.
În aceste condiţii, singura alternativă rămâne asocierea Urban Serv cu o firmă privată care să ajute la deszăpezirea străzilor din municipiu.
„În ceea ce priveşte asocierea cu o firmă pentru deszăpezirea oraşului, deocamdată ne află în stadiul de tatonări. Aşteptăm propuneri pentru astfel de colaborare. Directorul adjunct al nostru a participat la nişte discuţii cu firme din Germania, însă nu au în vedere participarea sub forma unei asocieri, ci doar o vânzare a utilajelor specifice. Deocamdată nu am ajuns să facem credite pentru investiţii, dar dacă va fi necesar…„, a precizat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.
În iarna aceasta, Primăria Botoşani a cerut sprijinul a încă şase firme private pentru activitatea de deszăpezire, întrucât utilajele Urban Serv nu au făcut faţă. Pentru serviciile acestor firme s-au plătit nouă miliarde lei vechi.