Inca o casa pentru familia vicelprimarului Florin Ghiorghita

La doar citeva luni dupa ce s-a aplanat scandalul creat de garajul tranformat intr-un cochet bar cu etaj, viceprimarul Florin Ghiorghita isi mai construieste o casa. Imobilul a inceput sa fie ridicat in zona cartierului Cismea si, conform declaratiilor facute de seful Serviciului Urbanism, se pare ca nu are autorizatie de constructie. "Nu stiu daca are autorizatie. Acum nu am personal suficient pentru a cerceta daca are autorizatie", a declarat in urma cu citeva zile Dan Sandu, seful Serviciului Urbanism. Intr-o zona in care, asa cum spun chiar responsabilii, sase din 10 case nu sint autorizate, lipsa documentatiilor pentru casa din proprietatea familiei Ghiorghita nu este o exceptie. "Cind toti pietonii trec pe rosu, ce mai poti face?", se plinge seful de la Urbanism.
Viceprimarul Florin Ghiorghita sustine ca respectiva constructie nu-i apartine, proprietarul viitoarei case si al terenului de sub ea fiind tatal sau. "Tatal meu are un teren de 600 de metri patrati, cumparat de citiva ani. Acum isi face casa, iar eu ma mai duc pe acolo sa vad cum se deruleaza lucrarile. De altfel nu-mi place foarte mult zona, daca ar fi casa mea n-as face-o acolo", a declarat Florin Ghiorghita. Viceprimarul a precizat ca tatal sau este pensionar, dar ca are o mica afacere undeva, in zona rurala. La Oficiul Registrului Comertului din judetul Botosani, Alexandru Ghiorghita, tatal viceprimarului democrat, nu apare, insa, in evidente, ca adminstrator al vreunei firme. "Chiar daca ar avea o asociatie familiala sau un PF ar fi trebuit sa se inregistreze la registru si ar fi aparut in baza noastra de date. Insa nu este" , a declarat unul dintre salariatii institutiei.
Familia Ghiorghita apare, insa, in baza de date a Registrului Comertului, prin intermediul firmei Cata-Flori SRL, al carei actionar este chiar viceprimarul. Unitatea, avind domeniul de activitate comertul cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vinzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun, este administrata de sotia viceprimarului si, desi apare ca fiind in functiune, nu a mai depus bilantul contabil din 2003