O fetiţă, în vârstă de 3 ani, din comuna botoşăneană Drăguşeni, cu arsuri pe 15% din suprafaţa corporală, a fost salvată, în seara zilei de luni, de către pompierii din Botoşani şi Mureş, după o misiune extrem de dificilă. Din cauza drumului troienit şi condiţiilor dificile ce îngreunau misiunea de salvare, echipajele ISU au intervenit cu un ATV pe şenile şi o autospecială de transport persoane şi victime multiple pe o distanţă de aproximativ 50 de km. În prezent, micuţa se află sub supravegherea medicilor Spitalului de Pediatrie din municipiul Botoşani. Acţiunea a fost coordonată de inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă dr. Ioan Baş şi inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, colonel Radu Anton.
Luni, 17 decembrie 2012, în jurul prânzului, mama unei fetiţe de 3 ani din satul Sărata, comuna Drăguşeni, a solicitat ajutor medical după ce fiica ei a suferit arsuri pe faţă, corp şi membre, în urma unui accident casnic. Micuţa a fost preluată de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani şi transportată la Spitalul din Săveni. În urma investigaţiilor, medicii au constat că fetiţa a suferit arsuri de gradul I şi II pe 15 % din suprafaţa corporală. Deoarece exista riscul de infectare a plăgilor şi de agravare a stării generale a pacientei, medicii au decis transferarea acesteia la Spitalul de Pediatrie din municipiul Botoşani. Având în vedere faptul că drumul care leagă Botoşaniul de Săveni este impracticabil, s-a luat decizia de a se interveni cu ATV-ul pe şenile şi autospeciala de transport persoane şi victime multiple şi cinci subofiţeri, din care doi paramedici, pe traseul Botoşani – Roma – Nicşeni – Dorobanţi – Podeni – Vorniceni – Ştiubieni – Săveni. Până la Ştiubieni, micuţa a fost adusă cu ambulanţa, de unde a fost preluată cu ATV-ul şi transportată la autospeciala transport persoane şi victime multiple, care aştepta la Podeni.
La ora 23.30, fetiţa a ajuns la Spitalul de Pediatrie din municipiul reşedinţă de judeţ. În tot acest timp, a fost ţinută în braţe de mama ei şi supravegheată permanent de o asistentă medicală, de paramedici şi pompieri.Intervenţia a fost extrem de dificilă, întrucât vântul bătea cu putere, reducând vizibilitatea. Salvatorii au străbătut o parte din traseu şi pe câmp, din cauza stratului de zăpadă troienită de pe drum, care în unele zone atingea şi trei metri.
Multumim, domnule Macalet ca aveti doua viteze la dezapezit drumurile,una incet si cea lalta foarte incet.