Botosaneanca Irina Mirt, inclusa intr-o brigada feminina in Liga I

Botosaneanca Irina Mirt va face parte din brigada de arbitri internationali exclusiv feminina pe care Comisia Centrala a Arbitrilor (CCA) a delegat-o pentru a conduce partida de miine din prima liga a tarii dintre Pandurii Tirgu Jiu si FC Arges. Asistentul botosanean va face brigada impreuna cu Cristina Ionescu, Monica Rigo si Teodora Albon la Tirgiu Jiu unde formatia lui Marian Condescu va intilni o echipa retrogradata, FC Arges. "Intr-adevar este ceva inedit insa ne vom face datoria. Sint sigura ca voi avea emotii insa acesta este un lucru firesc, dar acestea vor disparea odata cu prima semnalizare pe care o voi arata", a declarat Irina Mirt.
Este pentru a doua oara cind botosaneanca face parte dintr-o brigada exclusiv feminina care va conduce un joc din primul esalon fotbalistic al tarii. Primul meci din Liga I condus in totalitate de reprezentantele sexului frumos a fost in etapa a XXX-a a sezonului competitional 2003-2004 la Timisoara, unde formatia din localitate Poli AEK a remizat 0-0 cu formatia lui Jean Padureanu, Gloria Bistrita.
Arbitrul international botosanean, care pina in prezent a adunat peste 30 meciuri la activ in primul esalon fotbalistic al tarii, a fost martora la festivitatea de decernare a titlului de campioana, formatiei Dinamo Bucuresti, afilndu-se la una din tuse. Irina Mirt spune ca a ramas impresionata de spectacolul din tribune oferit de suporterii dinamovisti si recunoaste ca altfel conduce si un arbitru un meci atunci cind joaca cu stadionul plin. "M-a impresionat faptul ca desi Dinamo a pierdut, suporterii au facut un show total pe toata durata intilnirii, dar si dupa terminarea jocului. Ca arbitru ai o mare placere de a conduce un joc atunci cind tribunele sint pline", a mai spus Irina Mirt.
Arbitrul international botosanean nu a ascuns faptul ca spera sa se numere printre cei care vor conduce jocuri din cadrul Campionatului Mondial feminin. "Lotul pentru mondiale va fi dat publicitatii luna viitoare. Concurenta este foarte mare insa sper sa ma aflu printre arbitrii care vor fi prezenti la Mondiale", a conchis Irina Mirt