Festival-concurs de dans si muzica usoara organizat la Botosani

Pe 3 iunie 2007, la ora 11.00, va avea loc la Teatrul "Mihai Eminescu" din Botosani prima editie a Festivalului-concurs de dans si muzica usoara "Taramul copilariei". Initiat si conceput de profesorii Constantin Dicu si Catalina Constantinovici, concursul organizat sub egida Scolii Populare de Arte si Meserii si a Teatrului "Mihai Eminescu", in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean si Clubul "Pro Dance" Botosani isi propune stimularea copiilor si tinerilor cu inclinatii artistice, lansarea si promovarea acestora in comunitatea locala si mass-media. "Ca profesor, prin intermediul Asociatiei culturale "Vis de artist", voi promova mereu tinerele talente", a declarat prof. Catalina Constantinovici.
Festivalul-concurs se adreseaza debutantilor, avand menirea de a descoperi noi talente, de a evidentia munca si talentul copiilor aflati la inceput de drum si de a promova muzica usoara si dansul de calitate.
Festivalul-concurs judetean de DANS si MUZICA USOARA "TARAMUL COPILARIEI" se va desfasura pe urmatoarele categorii de varsta:
1. categoria de varsta echivalenta invatamantului prescolar (3-6 ani)
2. categoria de varsta echivalenta claselor I -IV (7-10 ani)
3. categoria de varsta echivalenta claselor V-VIII (11-14 ani)
4. categoria de varsta echivalenta claselor IX-XII (15-19 ani)
Concursul de dans cuprinde doua sectiuni:
1. dansuri sportive (vals englezesc, vals vienez, tango, samba, rumba, cha-cha, paso-doble, jive) & salsa si merenque
2. dansuri moderne (disco, hip-hop, R&B, break-dance, raggae-tone etc) si/sau tematice
Preselectia concurentilor va avea loc la Şcoala Populara de Arte si Meserii Botoşani, simbata, 26 mai, ora 10.00.
Pentru concursul de muzica usoara concurentul va interpreta o melodie din repertoriul national sau international. Preselectia concurentilor va avea loc la Scoala Populara de Arte si Meserii Botosani, luni, 28 mai, ora 15.00.
Toti concurentii vor primi diplome de participare. Se vor acorda premii (I, II, III), pentru fiecare categorie in parte: prescolara, primara, gimnaziala, liceala, in functie de numarul de sponsori participanti la coorganizarea acestui festival-concurs. In conditiile in care concurentii au un nivel scazut de pregatire, juriul isi rezerva dreptul de a nu acorda anumite premii;
Vor exista doua jurii separate -pentru fiecare concurs in parte (dans si interpretare muzicala). Juriile vor fi alcatuite din specialisti in domeniu