Institutul Francez din România și Serviciul de Cooperare al Ambasadei Franței în România în colaborare cu MECTS, cu sprijinul Asociației EduMedia, al Asociației Române a Profesorilor de Limba Franceză (ARPF) și al Muzeului Național de Artă Contemporană (MNAC) București, în cadrul proiectelor “De la învățământul bilingv la filiere universitare francofone” – “FLE programme franco-roumain de renouvellement l’enseigement du francais en Roumanie” – componenta formare elevi proiect VIZAMEDIA, organizează o serie de ateliere de creație destinate elevilor claselor a XI-a din secțiile bilingve francofone.
Acţiunea constă în organizarea la Colegiul Naţional “A.T. Laurian”, singurul liceu din judeţ care are clase biling francofone, a două ateliere de creaţie cu tema: video (crearea şi montarea unui clip) şi sunet (creare şi editare sunet). Fiecare atelier va fi structurat în două etape: prezentarea şi analiza unor produse realizate de profesionişti în domeniu creaţiei media, respectiv faza de creaţie, de lucru cu soft specializat, de manipulare a materialelor puse la dispoziţie şi de realizare a unor produse multimedia.
Atelierele vor fi animate de către tineri artisti români în domeniu, Cătălin Rulea, muzician&producător şi de către Sergiu Mihăiescu, producator&fotograf.
Atelierele vor permite dezvoltarea şi promovarea creării de resurse multimedia în Colegiul Naţional “A.T. Laurian”, pentru dinamizarea activităţii în cadrul modulului interdisciplinar/cursurilor de limba franceză / activităţii CDI ; sensibilizarea elevilor cu privire la diverse meserii în domeniul creaţiei pe suport digital, promovarea dezvoltării competenţelor multimedia şi a formelor de expresie şi comunicare creative şi inovante, favorizarea participării elevilor la experienţe de învăţare nontradiţionale, promovarea accesului la informatie şi la formare în domeniul multimedia ca forme de promovare a egalităţii de şanse, încurajarea elevilor de a exploata i a produce informaţii în mod creativ şi etic, susţinerea implicării CDI în dezvoltarea competenţelor info-documentare ale elevilor, dezvoltarea unor abilităţi de utilizare a softurilor de prelucrare a documentelor audio şi video.
Sursa: comunicat de presă Colegiul „A.T.Laurian”