Actiuni la Transelectrica pentru persoanele care nu-si pot recupera fostele imobile

Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) a trimis, incepand de joi, 10 mai, notificări către toate persoanele care nu-şi mai pot recupera fostele imobile sau terenuri in natură şi care au optat să fie despăgubite cu acţiuni Transelectrica.
In termen de 30 de zile aceştia trebuie să trimită un răspuns către MEF, in acest sens ministerul urmand să realizeze o campanie de informare.
Potrivit ministrului Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, va fi disponibil circa 5 la sută din capitalul social Transelectrica (700 subscrieri in valoare de 3 milioane de lei noi). Valoarea titlului nominativ care stabileşte despăgubirea va fi de 31,5 lei pe acţiune. Astfel, dacă o persoană are de primit de la stat 31.000 de lei, aceasta va primi 1000 de acţiuni Transelectrica. Un număr de 600-700 persoane vor primi, in luna mai, acţiuni Traselectrica in contul caselor şi terenurilor care nu mai pot fi retrocedate, a declarat, la sfarşitul lunii trecute, Varujan Vosganian. Aceste persoane au deţinut bunuri imobile care nu mai pot fi retrocedate – fie case care au fost demolate, fie terenuri pe care s-a construit – şi au optat in schimb pentru acţiuni Transelectrica.