Copil torturat de catre patron

Un copil de numai 15 ani, adus ieri in stare grava la Spitalul de Pediatrie, le-a spus medicilor ca a fost batut intr-un mod greu de imaginat. C.S. din satul Roma avea vinatai pe 80% din corp si era in stare de soc. "Am anuntat si Politia si Protectia Copilului. Prezenta urme de violente pe tot corpul. Mai ales ca e vorba de un caz de discriminare prin munca, fiind vorba de un minora", a spus Rodica Birliga, medicul din Roma, dupa ce l-a consultat pe baiat.
Copilul lucra de aproximativ doua luni la stina din Cotirgaci apartinind lui P. A., de 40 de ani, din Roma. Baiatul le-a spus politistilor ca, dupa ce i-a comunicat patronului ca nu mai doreste sa lucreze, pentru ca nu i-a platit zilele lucrate, acesta l-a dus cu forta la el acasa, unde l-a batut. "Marti seara l-a luat cu forta si l-a batut cu un lant toata noaptea si dupa aceea a continuat sa il loveasca si cu un ciocan peste picioare. Dupa care i-a spus sa se spele de singe", le-a spus mama tinarului cadrelor medicale si politistilor. C.S. sustine ca a fost inchis intr-un beci, unde a stat toata noaptea. Ieri dimineata cei doi s-au dus la stina de la Cotirgaci, unde tinarul spune ca a fost lovit. Acesta a incercat la un moment dat sa fuga, insa agresorul i-a mai aplicat o corectie. In cele din urma, ajutat de un angajat de la stina, acesta a plecat cu un autobuz acasa. Mama sa l-a adus la dispensar, dupa care a fost trimis de urgenta la Spitalul de Pediatrie. "Pacientul prezenta multiple traumatisme. Practic echimozele il acopereau de la git la bazin. Si pe picioare prezenta urme de lovituri", a precizat un asistent din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta (SJA). Baiatul a ramas internat in spital, urmind sa fie supus unui examen clinic, pentru a se verifica daca exista leziuni ale organelor interne sau coloanei vertebrale.
Politistii din comuna au incercat sa dea de persoanele care ar fi putut confirma cele relatate de el. "Incercam sa luam legatura si cu cel acuzat de minor, insa nu am reusit. Din declaratiile cunoscutilor se pare ca este la Botosani cu probleme medicale", a spus agent sef Gabriel Aturcanitei, seful Postului de politie Roma. La fata locului s-a deplasat si un echipaj al Serviciului de Investigatii Criminale (SIC) din cadrul Inspectoratului Judetean. Dupa ce au discutat cu angajatii stinii si cu martorii, criminalistii au spus ca acuzatia de privare de libertate se infirma, baiatul mergind de bunavoie la stina. Pe drum insa, acesta a fost pus sa mearga tiris.A 

Victima va fi consiliata de psihologi

Politistii de la SIC au discutat si cu o parte din martorii propusi de baiat, aflind ca a refuzat sa lucreze, desi fusese platit in avans. "Cel acuzat si-a recunoscut fapta, insa a spus ca l-a agresat pe tinar doar cu pumnii, pe drum spre stina. Ne-am deplasat acasa la el si am investigat locul faptei si nu se confirma unele aspecte prezentate de tinar. Daca a fost lovit si cu altceva, vom afla din rezultatele medico-legale. Tinarul probabil va fi supus si unei consilieri psihologice, pentru ca pe drum spre stina a fost supus si unui tratament dezumanizant", a precizat Paul Tapalaga, inspector principal in cadrul SIC.
Cazul a intrat si in atentia reprezentantilor Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC). "O echipa de la noi a ajuns la spital in intimpinarea ambulantei. Un psiholog si un asistent social vor sta de vorba cu copilul si apoi va fi evaluata situatia pentru a vedea ce masuri trebuie luate", a spus Felicia Mihai, directorul executiv al DGPASPC.
Politistii vor continua adunarea intregului probatoriu si in functie de rezultatele examenului medico-legal vor fi luate masurile corespunzatoare