Fostul dinamovist Leo Grozavu, noul antrenor al FC Botosani

Leo Grozavu este noul antrenor al lui FC Botosani. Tehnicianul il va inlocui pe Mihai Ciobanu, care si-a incetat activitatea la Botosani imediat dupa jocul pierdut la Bacau. "Nu pot sa infirm dar nici sa confirm aceasta informatie. Doar atit pot sa va spun, ca miine (n.r. azi) la antrenamentul echipei in proportie de 99% va fi prezent noul tehnician ", a declarat Valeriu Iftime, actionarul majoritar al clubului. "Este adevarat ca in calculele noastre sint Leo Grozavu si Liviu Ciubotariu", a afirmat in cadrul unei emisiuni televizate Cornel Sfaiter, vicepresedintele Consiliului de Administratie (CA) al FC Botosani.
Leo Grozavu se potriveste perfect descrierii facute de Iftime la inceputul acestei saptamini. Dupa ce a afirmat ca a contactat zece antrenori din tara pentru a prelua friiele lui FC Botosani, Valeriu Iftime a declarat ca in calcule au ramas doar doi tehnicieni. "Ambii sint din Liga a II-a, unul din Seria I celalalt din Seria a II-a, sint fosti internationali, tineri si dornici de performanta. Amindoi sint insa sub contract si nu le voi dezvalui numele pentru ca nu vreau sa le fac probleme la formatiile la care activeaza ", a spus la inceputul acestei saptamini Iftime. Singurii tehnicieni din Liga a II-a care corespund descrierii facute de oficialul botosanean sint Leo Grozavu si Liviu Ciubotariu. Ambii sint fosti internationali, evoluind pentru nationala tarii, dar si jucatori care au atins performanta la Dinamo Bucuresti.
Venirea lui Leo Grozavu a fost confirmata de surse din interiorul clubului botosanean. Acesta urmeaza a semna un contract valabil pe o perioada de doi ani, timp in care fostul antrenor al echipei FC Baia Mare va avea ca clauza promovarea in Liga I. De altfel, actionarii au declarat ca succesorul lui Mihai Ciobanu va avea clauze de performanta in contract, precum demiterea in cazul in care echipa va cobori sub locul 7 in clasament. "L-am avertizat pe noul antrenor ca va avea mereu presiunea rezultatelor si a publicului. Le-am spus celor pe care i-am contactat ca daca nu vor sa faca performanta, mai bine nu vin la Botosani", a afirmat Iftime.

Este nasul arbitrului Cristian Balaj

Pe linga perioada petrecuta ca jucator la Dinamo, unde a evoluat sase ani, Leo Grozavu, a evoluat in strainatate timp de doi ani si pentru formatia FC Sarbrucken in Liga a II-a germana. Dupa ce a renuntat la cariera de fotbalist a preluat formatia Armatura Zalau, dupa care a trecut la "U " Cluj, formatie cu care a cochetat mereu pe primele locuri ale clasamentului si pe care a lasat-o pe locul trei in Seria a II-a cu sanse reale la promovarea in Liga I. El a fost in atentia cluburilor Farul Constanta si Ceahlaul Piatra Neamt. Fostul international dinamovist a preluat FC Baia Mare la inceputul acestei primaveri de pe locul 16 cu 17 puncte si a reusit in etapele scurse de la inceputul acestui retur sa obtina 11 puncte.
Leo Grozavu este nasul arbitrului baimarean Cristian Balaj, centralul care in urma cu un sezon a blocat ascensiunea gruparii spre Liga I prin maniera in care a condus jocul de pe teren propriu al formatiei pregatite la vremea respectiva de Mihai Ciobanu spre Liga I intr-un joc disputat pe teren propriu cu FC Brasov.

Leo Grozavu – profil
Data nasterii: 19 august 1967
Locul nasterii: Ilisesti (judetul Suceava)
A jucat la: Relonul Savinesti (1986-1987), FC Baia Mare (1988-1992), Dinamo Bucuresti (1992-1998), Ceahlaul Piatra Neamt (1998-2000), FC Sarbrucken (a doua liga germana, 2000-2002);
Selectii in nationala: 3 (cu SUA, Coreea de Sud si Hong Kong);
A mai antrenat: Armatura Zalau, "U" Cluj, FC Baia Mare