Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a atenţionat, miercuri, societatea Modern Calor, în cadrul Colegiului prefectural, că în mai multe şcoli racordate la sistemul centralizat de încălzire nu se asigură încălzirea optimă a spaţiilor de învăţământ. Este vorba de Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Şcoala 14 Botoşani, Şcoala 12 Botoşani şi Grădiniţa 19 Botoşani. Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ, a cerut luarea unor măsuri, astfel încât procesul instructiv-educativ să se desfăşoare în bune condiţii.
„Se dă căldură în aceste unităţi, dar nu se asigură confortul termic. Nu ştiu ce nu face faţă. Trebuie să se vadă exact, pentru că este foarte important asigurarea confortului termic în toate unităţile de învăţământ„, a declarat Mihaela Huncă.
Probleme cu căldura sunt şi la Liceul „Elie Radu”, unde cazanul centralei funcţionează în regim de avarie, dar şi la Şcoala Prelipca-Văculeşti, unde se lucrează la racordul centralei electrice la reţea. De asemenea, au mai fost semnalate probleme la Liceul Şendriceni şi Şcoala Blândeşti.
As vrea sa anunt ca la Scoala Primara Nr. 2 Saucenita(Prelipca) racordarea la lumina s-a facut deja aseara si ca astazi copiii s-au bucurat de caldura. Si pe aceasta cale multumim d-lui primar al com. Vaculesti , d-l Ginga Sorin cat si d-nei dir. Oana Asofronie pentru implicarea directa si stradania dumnealor pentru rezolvarea problemei.
Pierderile de căldură însumează costuri de sute de milioane de euro la nivelul întregii tari. Sursele proprii de căldura anulează pierderile si asigura căldură suficienta la jumătate de preț.
Orice scoală sau orice alta instituție publica poate beneficia de o centrala proprie ieftina ușor de amplasat, cu funcționare nesupravegheata si foarte sigura conform brevet 122819 OSIM. la care oricum se va ajunge mai devreme sau mai târziu. Multi care trăiesc din furnizarea căldurii ar dori sa ma combată. Poate ca ziarele vor pune la dispoziție spațiul necesar.
Olaru.