Senatorul Mihai Tibuleac, ales vicepresedinte al Partidului Liberal Democrat

Senatorul Mihai Tibuleac a fost ales, simbătă, de delegaţii la Congresul de constituire a Partidului Liberal Democrat, vicepreşedintele al PLD, cu 1.140 de voturi pentru din cei 1.215 delegati. Tibuleac a devenit vicepreşedinte pe relaţiile cu mediul de afaceri şi sindicate.

Theodor Stolojan a fost ales primul preşedintele al PLD, cu 1.198 de voturi pentru, cinci impotrivă, 12 buletine de vot fiind anulate.
Gheorghe Flutur şi Valeriu Stoica, ca şi Stolojan, nu au avut contracandidaţi, dar nu au fost aleşi in unanimitate de cei 1.215 delegaţi la congres, găzduit de Palatul Parlamentului, pe funcţiile de preşedinte executiv şi, respectiv, de preşedinte al Consiliului Reprezentanţilor Naţionali ai PLD, primul obţinind 14 voturi impotrivă şi cel de-al doilea – 51.
Dintre noii vicepreşedinţi ai PLD, cele mai multe voturi – 1.153 – le-a obţinut deputatul Aurelian Florin Popescu, care va conduce departamentul pentru resurse umane şi care nu a avut contracandidat.
Raluca Turcan, singură, de asemenea, in cursa pentru vicepreşedinte al PLD pe imagine şi comunicare, a obţinut 1.154 voturi, Cornel Ştirbeţ, tot fără contracandidat, a fost ales vicepreşedinte pentru probleme juridice, obţinind 1.148 de voturi. Vicepreşedinte responsabil cu construcţia şi dezvoltarea partidului este Gabriel Sandu, care i-a invins pe cei doi contracandidaţi ai săi, Marian Debu şi Maria Gina Gheorghe, la o mare diferenţă de voturi, cu 1.084 voturi faţă de 73, respectiv 53 de voturi. Cristian Boureanu a fost ales vicepreşedinte pe relaţii politice şi internaţionale, invingindu-l pe contracandidatul său, jurnalistul Daniel Uncu, cu 1.077 la 115 voturi.
Un rezultat strins au inregistrat cei trei candidaţi pentru funcţia de vicepreşedinte pe relaţia cu societatea civilă, Mircea Cinteză obţinind 625 voturi, fostul senator Radu F.Alexandru – 479, iar Ion Boboc – 78 de voturi.
Delegaţii la congres l-au ales pe Marian Hoinaru secretar general al PLD, cu 987 de voturi.
Secretari executivi regionali au fost desemnaţi Viorel Arion (Regiunea de dezvoltare nr.5 Vest), Dan Sabău (Regiunea de dezvoltare nr.2 Sud-Est), Nicolae Vlad Popa (Regiunea de dezvoltare nr.7 Centru), Dragoş Ujeniuc (Regiunea de dezvoltare nr.3 Sud-Muntenia), Dumitru Pardău (Regiunea de dezvoltare nr.1 Nord Est), Petre Ungureanu (Regiunea de dezvoltare nr.4 Sud-Vest), Sabin Ilieşi (Regiunea de dezvoltare nr.6 Nord-Vest) şi Florin Mircea Andrei (Regiunea de dezvoltare nr.8 Bucureşti-Ilfov).
Congresul i-a mai ales in funcţii de membrii in Biroul Executiv Naţional (BExN) pe Mircea Teodor Iustinian, Horaţiu Buzatu, Viorel Oancea, Corneliu Momanu şi ca supleanţi pe Adrian Iordache, Jucă, Floare Comşe, Claudius Zaharia