„Energie în şcolile copilăriei”, proiect derulat de EON în şcolile botoşănene. Vezi lista!

eon lucrari scoliUn număr de 17 şcoli din Moldova au fost incluse în proiectul „Energie în şcolile copilăriei”, în aceste unităţi de învăţământ fiind montate circa 3.000 de corpuri de iluminat moderne şi aproximativ 6.500 de tuburi fluorescente economice. Beneficiari sunt peste 7.000 de copii şi cadre didactice din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Bacău, Neamţ şi Vaslui.

 E.ON România a dezvoltat, în acest an, una dintre cele mai ample şi dinamice campanii dedicate susţinerii sistemului de educaţie din România – de la venirea sa pe piaţa locală, în anul 2005 – prin lansarea unui program ce vizează, în principal, proiecte pentru îmbunătăţirea condiţiilor din şcoli, facilitarea accesului copiilor la educaţie, reducerea ratei absenteismului şcolar, precum şi acordarea de burse pentru elevii cu rezultate foarte bune la învăţătură.

Derulate în parteneriat cu importante organizaţii neguvernamentale şi cu sprijinul autorităţilor locale, proiectele se adresează cu prioritate copiilor.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului susţine proiectele derulate de E.ON în instituţiile de învăţământ din România, iar în perioada imediat următoare vom formaliza acest parteneriat prin încheierea unui protocol de colaborare pentru dezvoltarea  unor programe educaţionale.

 „Energie în şcolile copilăriei” – un proiect dezvoltat de E.ON România pentru îmbunătăţirea condiţiilor din unităţile de învăţământ

 Peste 210.000 de euro au fost alocaţi pentru înlocuirea surselor de iluminat din 17 şcoli din judeţele: Iaşi, Vaslui, Bacău, Neamţ, Suceava şi Botoşani.

 Instituţiile de învăţământ beneficiare au fost selectate împreună cu Inspectoratele Şcolare Judeţene, fiind eligibile grădiniţele/ şcolile primare sau gimnaziale ce nu au avut sursele de iluminat modernizate în ultimii cinci ani. Totodată, un criteriu de selecţie a fost desfăşurarea activităţilor educative în două serii (inclusiv după-amiaza).

Unitatea de învăţământ Numărul de copii Numărul de corpuri de iluminat si tuburi fluorescente
Grădiniţa cu program prelungit nr. 19 – Botoşani 265  copii 222 corpuri de iluminat

444 tuburi fluorescente

Şcoala cu clasele I-VIII -Vlădeni 190 copii 120 corpuri de iluminat

240 tuburi fluorescente

Şcoala cu clasele I-VIII -Conceşti 153 copii 141 corpuri de iluminat

 282 tuburi fluorescente

 Demarat la mijlocul acestui an, proiectul „Energie în şcolile copilăriei” a cuprins 9 şcoli primare şi gimnaziale din mediul rural şi 8 instituţii de învăţământ din mediul urban. Lucrările în cadrul acestui proiect au fost finalizate în judeţele Botoşani, Suceava, Bacău şi Neamţ. În perioada următoare, lucrările vor fi finalizate în judeţul Vaslui şi vor fi demarate în unităţile de învăţământ din judeţul Iaşi. În total, în urma proiectului vor fi înlocuite circa 3.000 de corpuri de iluminat şi aproximativ 6.500 de becuri şi tuburi cu neon clasice.

 „Copiii sunt în centrul preocupărilor noastre şi, de aceea, cea mai mare parte a proiectelor noastre de responsabilitate corporatistă le sunt destinate. Este dreptul fiecărui copil să beneficieze de un sistem de învăţământ adecvat, dar şi responsabilitatea fiecăruia dintre noi să facem totul pentru ca acest drept fundamental să nu fie încălcat. De aceea, E.ON, în calitatea sa de membru activ al comunităţii, investeşte în educaţie, susţinând ideea că  bunele deprinderi: grija  pentru cei din jur, grija pentru mediu, grija pentru prosperitatea individuală şi de grup se învaţă încă din primii ani de şcoală”, a declarat Frank Hajdinjak, director general E.ON România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *