Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a unui botoşănean pentru săvârşirea unor infracţiuni rutiere şi pentru mituirea unui poliţist. Inculpatul Cătălin Mihai Matraş a fost trimis în judecată, potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Mihaela Mihai, pentru dare de mită şi infracţiuni rutiere, respectiv conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, a unui autovehicul neînmatriculat şi respectiv părăsirea locului accidentului rutier de către conducătorul autovehiculului.
„În cazul acestuia erau două infracţiuni: o conducere fără permis şi o conducere cu autovehicul neînmatriculat. Inculpatul are şi un uz de fals. Denunţul a venit din partea unui agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, căruia i s-au oferit bani cu titlul de mită, cu scopul de a-i înapoia nişte documente şi plăcuţele de înmatriculare ale acestei maşini împlicate în accident, documente care se aflau în custodia poliţiei, pentru a nu se stabili caracterul fraudulos al actelor de înmatriculare. El a fugit de la faţa locului, pentru a nu fi depistat că a condus fără permis. A aflat la cine are în lucru dosarul spre instrumentare şi i-a oferit o sumă de bani cu titlul de mită, s-a organizat flagrantul. În cazul cercetărilor s-au verificat şi confirmat celelalte infracţiuni rutiere, pe care le-a recunoscut„, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.
Flagrantul a fost în noiembrie anul trecut, când învinuitul a încercat să-l mituiască pe poliţist cu 50 lei, aceasta fiind o tranşă din suma finală pe care urma să i-o dea agentului, dacă ar fi fost de acord cu acest târg.
Totul s-a întâmplat pe 10 noiembrie, după ce Cătălin Mihai Matraş a fost implicat într-un accident soldat cu pagube materiale, după care a fugit de la locul faptei. Identificat de poliţişti, tânărul, care nu avea nici permis de conducere, i-a promis unui agent bani şi foloase materiale rugându-l să-i restituie autoturismul, care era radiat din circulaţie din 2010, precum şi plăcuţele de înmatriculare, în acest sens oferindu-i şi o primă tranşă de bani. Poliţistul l-a denunţat, iar cazul a fost preluat de procurori.