Mai mulţi suplinitori în învăţământ au fost nevoiţi să susţină şi câte două-trei concursuri în mai multe şcoli, pentru a-şi completa o catedră. Reprezentanţii sindicatelor din învăţământ consideră situaţia drept o anomalie şi spun că nu este normal să se întâmple aşa ceva, din moment ce acea persoană a susţinut concurs, chiar dacă acesta s-a ţinut la o altă şcoală.
„Dacă ai susţinut concurs, îţi iei un post. Ni s-a semnalat un caz de la Dorohoi, cum că o profesoară a dat concurs pentru nouă ore şi voia să-şi competeze norma didactică la alte unităţi de învăţământ din Dorohoi. Iată că au trimis-o să dea din nou concurs şi la celelalte unităţi şcolare. Ea a dat concurs pe nouă ore, iar dacă la alte şcoli mai sunt două -trei ore de completat, cum se duce să dea încă un examen pentru patru ore? Este ieşit din comun. A mai fost o situaţie şi la Mândreşti, dar şi în alte localităţi”, a spus Maria Ţiprigan, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar.
Anul acesta a fost pentru prima dată când au fost organizate concursuri pentru suplinirea posturilor în învăţământ la nivel de centre. Sindicatele vor face propuneri pentru schimbarea metodologiei privind mişcarea personalului didactic pe anul viitor, astfel încât la data începerii anului şcolar toate catedrele să fie ocupate.