Cazul fetitei de 12 ani ramasa insarcinata a ajuns la Politie

Seful Politiei Darabani, subcomisarul Florin Gavril, a dispus inca de duminica efectuarea unei anchete pentru elucidarea celor intimplate. Dupa ce au identificat-o pe fata, politistii au audiat-o pentru a stabili daca a fost vorba de un viol. Initial, ea a spus ca ar fi fost bruscata, insa ulterior ea a revenit asupra declaratiilor si a recunoscut ca totul s-ar fi derulat cu consimtamintul ei. Din cite a relatat aceasta, raporturile sexuale s-ar fi consumat in intervalul septembrie – octombrie 2006, la domiciliul sau, in trei duminici consecutive, in lipsa parintilor care erau plecati la stina. Tot potrivit spuselor fetei, partenerul ar fi un cioban, Vasilica C., de 23 de ani, din Darabani, care fusese angajat chiar de parintii acesteia. Potrivit conventiei, tinarul avea liber duminica, cind era inlocuit de parintii fetei. Cind acestia plecau la stina, tinarul se intilnea cu copila. Plecind de la ultimele declaratii ale fetei, politistii au eliminat suspiciunile de viol, insa tinarul care a lasat-o insarcinata pe fata risca sa fie cercetat sub aspectul savirsirii infractiuni de act sexual cu un minor. "Fetei i-a fost frica sa le spuna parintilor cele intimplate si de aceea a declarat initial ca a fost violata. Ramine sa-l audiem si pe tinar, insa acesta este plecat de circa o luna in Italia", a precizat subcomisarul Florin Gavril.
Ieri, copila urma sa fie adusa la Botosani pentru a fi internata in Spitalul de obstetrica si ginecologie, unde va fi examinata medico-legal si evaluata psihologic.
Cazul a fost descoperit saptamina trecuta, cind fata a fost dusa la un consult medical. Daca ancheta initiata de politie va confirma spusele fetei, tinarul risca sa ajunga in spatele gratiilor, actele sexuale cu un minor sub 15 ani fiind pedepsite prin Codul penal cu inchisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea unor drepturi