Jucator de la FC Botosani acuzat ca ar fi incercat sa isi ucida iubita

Originar din Republica Moldova, Pavel Popa are 22 de ani si pe 1 martie a sosit in probe la FC Botosani extrem de hotarit sa joace in esalonul secund. Ceea ce nu stia banca tehnica a moldovenilor era ca fotbalistul este urmarit penal in tara sa, dupa ce a incercat sa-si ucida iubita.Fapta s-a petrecut pe 11 martie, intr-una din vizitele facute de jucator acasa.
Avenit la clubul moldovean hotarit sa demonstreze ca merita sa joace. Fostul jucator al clubului Zimbru Chisinau, i-a impresionat pe oficialii gruparii botosanene prin dorinta sa de a evolua inca din prima etapa a returului cu FC Brasov.

"Simbata am drept de joc, nu?", a fost primul lucru pe care mijlocasul de banda stinga l-a intrebat pe directorul executiv al clubului, Dumitru Brinza. Moldoveanul a reusit sa-l convinga si pe antrenorul Mihai Ciobanu ca are talent si ca poate juca pentru FC Botosani.

"Este un stingaci talentat, chiar daca nu are o greutate potrivita, este lipsit de forta si de combativitate", spunea antrenorul. Jucatorul s-a apropiat foarte repede de tehnician, caruia i-a spus sa-l strige "Pas", asa cum ii spuneau si prietenii.

Insa nimeni nu stia ce poveste se ascundea in spatele tinarului fotbalist. Intr-una din cele doua vizite facute acasa, mai exact pe 11 martie, jucatorul a incercat sa-si omoare iubita din gelozie. Cu un cutit si cu o sticla de sampanie sparta in capul acesteia, fotbalistul si-a agresat prietena. Extrem de suparat, a amenintat-o cu cutitul, si numai interventia vecinilor, care auzisera tipetele victimei, l-a oprit pe acesta sa nu o omoare.

Dupa aceea, el a spus ca pleaca in Italia, dar a revenit la Botosani, unde si-a vazut de viata linistit. Nici un oficial al clubului moldovean nu stia de cele intimplate. Contactat telefonic, presedintele clubului, Valeriu Iftime, a ramas mut de uimire: "Cine? Rusul ala mic a facut asa ceva? Nu stiam nimic, dar voi vorbi cu juristul clubului sa il trimitem inapoi. Discutasem deja cu antrenorul sa-l legitimam, chiar impresionase, dar nici prin gind nu ne trecea ca ar fi facut asa ceva!".

In tot acest timp, Ministerul de Interne al Republicii Moldova a investigat cazul jucatorului si ieri i-a intocmit dosar penal, iar in zilele urmatoare va incepe urmarirea