Mai multe licee din municipiul Botoşani riscă desfiinţarea în următorii ani. Şi asta pentru că nu reuşesc să-şi realizeze planul de şcolarizare, după ce mai multe şcoli din mediul rural au fost transformate în licee. Un alt motiv îl reprezintă şi scăderea populaţiei şcolare. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean susţin că părinţii nu au cu ce să-şi ţină copiii în liceele din municipiu, din cauza costurilor cu internatul, şi de aceea preferă să-i dea să facă liceul în mediul rural, pentru a fi cât mai aproape de domiciliu.
Grup Şcolar „Elie Radu” şi Grup Şcolar şi Grupului Şcolar Industrial „Alexandru cel Bun” sunt două dintre unităţile de învăţământ cu astfel de probleme.
„Apar zilnic situaţii de elevi ai căror părinţi menţionează că nu-şi permit să-şi ţină copiii în unităţile de învăţământ din Botoşani şi solicită înscrierea la Truşeşti, Şendriceni, pentru a fi mai aproape de domiciliu şi pentru a suporta cheltuielile necesare şcolarizării copilului„, a declarat Cătălina Lupaşcu, inspector general adjunct al IŞJ.
Potrivit reprezentanţilor IŞJ, directorii liceelor din mediul rural au solicitat deja pe anul şcolar viitor clase suplimentare pentru a acoperi cererile elevilor.
Sunt prea multe licee. De când trebuie să fie toți cetățenii unei țări absolv de liceu? Peste jumătate din cei cu liceul de astăzi nu știu să rezolve o ecuație de gradul II. Spun cu convingere asta, fac parte din sistem!
Mare dreptate ai Yves!Dar la fel de imbecili sunt si unii directori care ocupa scaune doar ca sufla in borsul unora!