Cornel Sfaiter ameninta cu retragerea echipei de pe teren

Actionarii gruparii FC Botosani ameninta ca vor retrage echipa lui Mihai Ciobanu de pe teren in partida de astazi de pe "Municipal" in cazul in care aceasta va fi dezavantajata intentionat de brigada de arbitri condusa de bucuresteanul Marius Avram. "Daca vom simti ca jocul curge intr-o singura directie, din fluier, vom lua masuri fara precedent. Daca arbitrii vor gresi intentionat in defavoarea noastra, vom retrage echipa de pe teren. Trebuie sa tragem cumva un semnal de alarma pentru ca noi nu dorim decit ca acest joc sa se dispute doar pe gazon, iar cel mai bun sa cistige", a declarat Cornel Sfaiter, vicepresedintele Consiliului de Administratie (CA) al FC Botosani. Oficialii gruparii au luat aceasta decizie dupa ce, Iosif Olah, observatorul delegat la jocul de astazi nu a fost schimbat, desi conducerea clubului a facut un memoriu in acest sens la forul suprem al fotbalului romanesc.
Botosanenii au cerut recuzarea lui Olah pe motiv ca acesta este prieten foarte bun si vecin cu antrenorul ploiestenilor, Marin Barbu. Initial, la acest joc a fost delegat ca observator George Ionescu, insa acesta a fost schimbat tot in urma unui memoriu al lui FC Botosani, deoarece a fost prezent ca observator si in prima etapa a acestui retur, la Suceava, in jocul pe care Petrolul l-a cistigat cu 2-0.

Precedentul Modelu

In cazul in care va retrage echipa de pe teren, FC Botosani va deveni al doilea club din Seria I a Ligii a II-a care va recurge la acest gest dupa Prefab. 05 Modelu. Modelenii lui Titi Dumitriu si-au retras echipa de pe teren tot la un joc cu Petrolul Ploiesti disputat in turul acestei editii de campionat datorita manierei de arbitraj.

Mihai Ciobanu, decis sa cistige

In meciul de astazi de pe "Municipal", tehnicianul Mihai Ciobanu nu-i va avea la dispozitie pe Mihai Andries, accidentat, si pe Gabriel Cosa, eliminat in minutul 94 la Buzau. Pentru prima data de la revenirea in cel de-al doilea esalon fotbalistic al tarii, FC Botosani va miza intre buturi pe un portar de doar 17 ani. "Emotiile imi vor trece odata cu debutul jocului si cu incurajarile frenetice ale suporterilor", a declarat Dorel Satco, internationalul de juniori al clubului. Tehnicianul echipei, Mihai Ciobanu este decis sa cistige cu orice pret acest joc si se arata convins ca partida de astazi nu va fi una care se va juca la un rezultat nul. "Ei vor incerca sa profite ca noi avem intre buturi un copil lipsit de experienta. Chiar daca vor da un gol, noi avem forta sa marcam doua. Daca ei vor inscrie doua goluri, noi vom da trei si tot vom cistiga jocul", a spus Mihai Ciobanu