Ziua limbilor Europei, sărbătorită în fiecare an la data de 26 septembrie, a fost marcată, vineri, de elevii și profesorii Școlii numărul 12 din Botoșani.
Acțiunea coordonată de profesorul Octavia Buhociu s-a desfășurat în cabinetul de informatică al școlii și la ea au luat parte atît o parte din elevii și profesorii școlii cât și reprezentanții Centrului Europe Direct Botoșani.
Octavia Buhociu, coordonatorul acțiunii și profesor de limba franceză, a prezentat o informare cu activitățile și concursurile dedicate limbilor moderne la care copiii din școală au luat parte în ultima perioadă, dar și premiile pe care aceștia le-au obținut.
Elevii prezenți au recitat poezii și au cântat în limba franceză și română și și-au exprimat părerile cu privire la dragostea lor pentru limbile străine. Raluca Bărboșelu, elevă a școlii, a declarat chiar că, din drag pentru limba engleză, s-a înscris, vara aceasta, la un curs desfășurat la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu”. „Am vrut să învăț mai multă engleză decât oferă manualul”, a declarat tânăra.
Tot în cadrul acestei acțiuni s-a făcut cunoscut faptul că elevii școlii participă anual cu creații proprii scrise în limbile Europei la diferite concursuri organizate de diferite cluburi de poezie din țară. De exemplu, la concursul „Le printemps des poets”, Mihaela Ioniță a câștigat, anul acesta, locul I cu una din poeziile sale scrisă în limba franceză. Eleva și-a recitat versurile chiar în cadrul acțiunii desfășurată vineri.
Reprezentantul Centrului Europe Direct Botoșani, Radu Căjvăneanu le-a vorbit copiilor despre un recent studiu efectuat de Comisa Europeană referitor la învățarea limbilor străine în școlile europene. Acesta relevă faptul că vîrsta optimă pentru a începe învățarea unei limbi străine este 8 ani și că circa 40-50 la sută dintre elevi optează pentru limba engleză. Cu această ocazie, elevii au mai aflat de la reprezentantul Centrului Europe Direct Botoșani că, anul viitor, se va sărbătorii anul cetățeniei, aceasta însemnând că vor fi promovate mai abitir drepturile pe care cetățenii Europei le au.