Accident la Baisa! O persoană a murit şi alte cinci sunt rănite

accident baisa Un grav accident de circulaţie care a avut loc, luni seară, în pădurea Baisa s-a sfârşit tragic pentru un bărbat din Botoşani. Acesta a murit, după ce a intrat cu maşina de serviciu pe contrasens şi a impactat alte două maşini care circulau din sens opus.

Valerică Ciobănucă, în vârstă de 46 de ani, se deplasa dinspre Botoşani spre Suceava la volanul unei autoutilitare Dacia Logan MCV, înmatriculată în Ilfov şi care aparţine firmei Romvac.

accident baisa
Medicul Mihai Ghimus, testat de politisti

Într-o curbă uşoară la dreapta, el intră pe contrasens, acroşează un Audi 80, condus de medicul veterinar Mihai Ghimuş de la Direcţia Sanitar Veterinară, după care loveşte în plin un VW Golf Plus condus regulamentar de Cornel Popinciuc (27 de ani), din Tudor Vladimirescu- Albeşti, care circula în spatele Audi-ului. În urma impactului, VW Golf Plus s-a răsturnat în pădure.

La faţa locului au ajuns patru ambulanţe, două echipe de descarcerare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi cinci maşini de Poliţie.

Şoferul autoturismului Dacia MCV, care se pare că era director regional la Romvac, a decedat pe loc, în ciuda manevrelor de resuscitare ale medicilor de pe ambulanţă.

„S-a încercat resuscitarea persoanei decedate timp de 35 de minute, fără efect. Persoana respectivă era încarcerată. La sosirea ambulanţei era în stop cardio-respirator„, a declarat medicul Liliana Mateciuc, director la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

accident baisa
Sofesul VW Golf, Cornel Popinciuc, primind ingrijiri medicale

De asemenea, sora şoferului autoturismului VW Golf, Claudia Opinciuc, de 20 de ani, a fost dusă cu ambulanţa în stare gravă la Spitalul Judeţean, iar de acolo a fost transportată la Iaşi. Alte patru persoane, printre care şoferul Corneliu Popinciuc, sora sa Ancuţa  Popinciuc, de 20 de ani, dar şi un frate de 13 ani, care se aflau în autoturism au suferit leziuni uşoare.

Primele cercetări ale poliţiştilor au stabilit că de vină pentru producerea accidentului este şoferul Daciei, care a pătruns pe contrasens. Se pare că Valerică Ciobănucă se afla sub influenţa alcoolului, în condiţiile în care în timpul manevrelor de resuscitare cadrele medicale au simţit un puternic miros de vin.

Din primele cercetări reiese că conducătorul autoutilitarei Dacia Logan a pătruns pe contrasens şi este vinovat de producerea accidentului„, a declarat inspectorul principal Andy Barbacaru, de la Serviciul Poliţiei rutiere.

Ancheta continuă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *