FC Botosani, convocata la Comisia de Disciplina a FRF

Partidele disputate pe Stadionul Municipal impotriva brasovenilor nu le priesc botosanenilor. Pe linga faptul ca nu au reusit sa se impuna in fata stegarilor, pierzind anul trecut cu 2-1 si remizind la sfirsitul saptaminii trecute, 1-1, acestia se vad nevoiti sa se prezinte din nou in fata Comisiei de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal (FRF). Astfel, gestul necugetat al unui suporter, care, in minutul 76, a aruncat cu o bricheta in asistentul focsanean Lucian Sirbu, ar putea avea consecinte foarte grave. In momentul in care a fost lovit de bricheta, asistentul l-a chemat la marginea terenului pe centralul Marius Martis. Observind ca tusierul nu este ranit grav si are doar un cucui, Martis a decis ca jocul poate continua.
De acest caz s-a interesat inclusiv presedintele FRF, Mircea Sandu, care i-a cerut mai multe amanunte despre incident observatorului partidei de pe "Municipal ", bucuresteanul Ion Cristea. "Din informatiile pe care le am, observatorul a scris in raport ca a fost un caz izolat si ca nu au fost incidente. Nu cred ca riscam sa jucam urmatorul meci pe teren neutru, insa admit ca ne-am putea alege cu o amenda cuprinsa intre 17 si 35 milioane lei vechi", a declarat Dumitru Brinza, directorul executiv al FC Botosani. Acesta s-a aratat nemultumit de gestul suporterului care a aruncat cu bricheta in asistent si a tinut sa transmita publicului ca nu prin aceasta modalitate pot sa ajute echipa.
Opinia directorului executiv al clubului nu a fost imbratisata de Valeriu Iftime, actionarul majoritar al FC Botosani, care a spus ca in cazul in care Comisia de Disciplina va sanctiona clubul pentru acest "asa-zis incident ", ar fi o decizie rau-voitoare. "Pot spune ca ar fi mai mult decit o razbunare si ar insemna ca am trai intr-o alta lume. Sincer sa fiu, nu m-am gindit nici o secunda ca am putea fi amendati sau ca am putea juca urmatorul meci pe teren neutru", a declarat Valeriu Iftime.

Amenda este sanctiunea minima

Cazul incidentului de la Botosani va fi analizat in sedinta Comisiei de Disciplina a FRF care se va intilni miine. FC Botosani ar risca sa se aleaga cu o amenda sau chiar cu sanctiunea de a disputa urmatorul joc pe teren neutru, deoarece este recidivista. Cauza clubului botosanean va fi aparata in fata comisiei de directorul executiv al clubului, Dumitru Brinza. "Voi merge la Bucuresti pentru ca, daca clubul nu este reprezentat in fata comisiei de un oficial, se poate alege cu o sanctiune drastica", a conchis Brinza.

Teren suspendat dupa o partida cu FC Brasov

La sfirsitul partidei disputate sezonul trecut, publicul, nemultumit de prestatia lui Cristian Balaj, dar si de comportamentul mai mult decit scandalos al oficialilor brasoveni, a ramas la arena si a protestat minute bune. A fost nevoie de interventia actionarilor botosaneni pentru ca brigada de arbitri si brasovenii sa plece in siguranta de la stadion. In urma acestor incidente, mentionate si in raportul observatorului Mircea Salomir, dar si a memoriului oficialilor brasoveni, care imediat dupa joc au fost nevoiti sa intre in cabina arbitrilor pentru a scapa de furia suporterilor, FC Botosani s-a ales cu sanctiuni drastice. Astfel echipa a fost nevoita sa dispute jocul cu Dunarea Galati cu portile inchise si sa achite o amenda de 50 milioane lei. In plus, pentru declaratiile critice la adresa lui Cristian Balaj, Valeriu Iftime, presedintele Consiliului de Administratie (CA) al clubului a fost amendat cu 1.000 dolari si a primit un ultim avertisment