Biserica Sfântul Spiridon, resfinţită de ÎPS Teofan

Sfintire Biserica Sfantul SpiridonAproximativ 2.000 de credincioşi au participat, duminică, la slujba de resfinţire a Bisericii Sfântul Spiridon din municipiul Botoşani. Slujba de sfinţire, dar şi Sfânta Liturghie au fost oficiate de un sobor de 20 de preoţi, în frunte cu Înalt Prea Sfinţitul Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Printre invitaţi s-au aflat prefectul Adrian Constantinescu, fostul prefect Cristian Roman, şi viceprimarul Cosmin Andrei.

Resfinţirea a survenit ca urmare a refacerii picturii interioară a bisericii, a faţadei exterioare, dar şi a construcţiei unei case de prăznuire.

Pentru eforturile sale, preotul Vasile Acatrinei a primit din partea ÎPS Teofan „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei.

Dânsul (n.r.- preotul Vasile Acatrinei) şi datorită vârstei, dar mai ales datorită lucrărilor pe care le-a săvârşit în alte parohii, cum ar fi înnoirea a trei biserici, a primit toate rangurile care se dau de către biserica noastră. Avem însă o distincţie mai nou înviinţată, Crucea arhiepiscopală, închinată Sfântului Ierarh Dosoftei, oferită celor care au deja distincţia de iconom stavrofor, purtător de cruce, ca recunoştinţă a sfintei mitropolii pentru osteneala părintelui”, a spus IPS Teofan.

La rândul său, prefectul Adrian Constantinescu a apreciat eforturile preotului Vasile Acatrinei.

„Cu bucurie ne-am întâlnit astăzi cu Preasfinţia Sa Teofan, aşa cum ne bucurăm de fiecare dată când Domnia Sa vine în Botoşani. Sunt convins că lucrările finalizate la Biserica Sfântul Spiridon au însemnat eforturi deosebite şi, de aceea, mulţumesc, în numele botoşănenilor, celor care s-au mobilizat şi au realizat acest proiect. Biserica este cea care îi apropie pe oameni de Dumnezeu, de aceea trăim cu recunoştinţă şi încredere momentul de astăzi.”, este mesajul adresat de prefectul judeţului, Adrian Constantinescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *