La un pas de tragedie: Un TIR de Botosani incarcat cu azotat de amoniu implicat intr-un accident la Urziceni

Accidentul s-a produs marti dimineaţă la intrarea in municipiul Urziceni.
Autovehiculul care transporta zahăr a lovit din spate maşina incărcată cu azotat de amoniu care se deplasa in acelaşi sens de mers.
In urma impactului, şoferul tirului care transporta zahăr a fost rănit.
El a fost scos din cabina autovehicului de echipajul de descarcerare al ISU Ialomiţa şi transportat de urgenţă la spital. Vasiel Maftei, 48 ani, Botosani, transporta de la Radauti la Ialomita ingrasaminte chimice. TIR-ul apartine firmei Palcom Botosani, iar autoritatile verifica daca transportul respecta regulile impuse de legislatia din domeniu.

La faţa locului, angajaţii de la ISU Ialomiţa au luat toate măsurile pentru a nu se produce o tragedie asemănătoare celei de la Mihăileşti dat fiind că unul dintre vehiculele implicate era plin cu saci de azotat de amoniu.
Potrivit şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urganţă Ialomiţa, Ionel Paşcu, nu a existat pericolul producerii unei explozii intrucit sacii cu ingrăşămint au rămas intacţi, insă in anumite condiţii, s-ar fi putut produce o deflagraţie.
La 24 mai 2004, un camion incărcat cu azotat de amoniu a explodat, la Mihăileşti, in judeţul Buzău, provocind moartea a 18 oameni intre care 2 jurnalişti şi rănirea altor 13 oameni.