Consilierii judeţeni au solicitat preşedintelui Consiliului Judeţean să ia măsuri imediate pentru redresarea societăţii Nova Apaserv. Şi asta pentru că societatea, înfiinţată în urmă cu doi ani, se află din nou în pragul falimentului. Societatea înregistrează o datorie la bugetul statului de peste 5 milioane lei, iar din cauza neplăţii, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a blocat conturile. Consiliul Judeţean a cerut o eşalonare la plată a obligaţiilor fiscale datorate, urmând ca în termen de două luni de zile societatea să prezinte şi o garanţie.
Datorită faptului că societatea nu dispune de bunuri mobile şi imobile suficiente pentru a susţine o astfel de garanţie, s-a acceptat de către ANAF garantarea eşalonării cu o scrisoare de garanţie bancară, numai că băncile au fost rezervate în acest sens. Drept urmare, CJ a fost nevoit să pun gaj nişte imobile, printre care şi trei dispensare medicale.
„Sunt imobile care fac parte din proprietatea privată a Consiliului Judeţean. Este vorba de un imobil din strada Ion Creangă, unul din Dorohoi şi trei dispensare medicale, respectiv Dispensarul 3, 4 şi 5„, a spus Gheorghe Sorescu, vicepreşedintele CJ.
La rândul său, preşedintele CJ, Florin Ţurcanu, a declarat că la Nova Apaserv media salariiilor este de 24 milioane lei net, ceea ce nu este normal.
„Nu avem decât fictiv de încasat. Zeci de miliarde lei s-au facturat la pauşal fictiv, ca să înregistrăm venituri şi să spunem că suntem pe plus. Dar în realitate, Nova Apaserv merge în faliment şi încercăm să oprim această situaţie. Vrem să reorganizăm societatea, pentru că 67% din veniturile închipuite sunt pe salarii”, a spus Florin Ţurcanu.
Consilierii judeţeni au solicitat ca la societate să se opereze reduceri de personal.
„Trebuie să se ia măsuri rapide şi foarte drastice. Acolo se aprobă de Consiliu de administraţie sau AGA un buget. Dacă nu-i obligăm să se încadreze într-un buget, într-o cheltuială salarială rezultată în urma unui studiu care să însemne marfă vândută şi nu luăm măsuri de reducere a personalului la nivelul producţiei pe care o realizează, aşa cum se întâmplă în sistemul privat, dacă nu luăm măsuri de economisire la partea de cheltuială materială, unde este o risipă fantastică şi vedem şi la noi că sunt o mulţime de Dorel care stau la marginea şanţului şi numai unul lucrează, nu facem nimic. Toate astea înseamnă costuri pentru această societate, ori dacă nu luăm măsurile astea ne vom trezi şi fără apă, şi fără dispensare„, a spus Dorin Ciuştea.
În prim plan se vede cel mai competent consilier judeţean Dumitrascu…mamă ce distracţie o să fie când va fi pus să citescă…..vă rog eu băgaţi-l preşedinte de şedinţă şi o să să vă distraţi pe cinste!