Sute de botoşăneni care locuiesc la case şi sunt contorizaţi la reţeau de apă nu comunică societăţii Nova Apaserv întreaga cantitate de apă consumată. Deşi mulţi au terenuri şi folosesc apa pentru udat în exces, ei comunică lunar unu sau doi metri cubi de apă.
Sunt însă şi consumatori, proprietari de case, care plătesc apa la pauşal şi folosesc, de asemenea, apă pentru piscine sau gazon. Reprezentanţii Consiliului Judeţean susţin că lunar sunt înregistrate furturi şi pierderi din acest motiv, drept pentru care se doreşte ca toate locuinţele să fie contorizate până la sfârşitul acestui an.
„Să spunem că la blocurile din Parcul Tineretului nu s-a reuşit contorizarea, dar la zonele de case, de vile…, aici lucrurile trebuiau finalizate. Mai mult, sunt situaţii în care s-au pus contoare, dar nu s-au respectat criteriile de a se pune la limita de proprietate şi există contoare instalate la case, vile, undeva în perimetru sau zona de proprietate, iar până acolo Dumnezeu cu mila. Sunt case unde există contoare în zona de proprietate, care au gazon şi piscine şi consumă unu-doi metri cubi de apă. Trebuie făcut ceva. La Nova Apaserv se întâmplă următorul fenomen: au sub 50% apă pe care o facturează, ceea ce este inadmisibil, în condiţiile în care s-au făcut atâtea investiţii„, a mai spus Sorescu.
Acesta susţine că s-a soliciat de la societate un program de contorizare, iar contorizarea să se facă la limita de proprietari, aşa cum se întâmplă la blocuri.
„Nu mi se pare firesc ca la case şi vile să existe contor în fundul grădinii şi să consume 2 metri cubi de apă„, a adăugat vicepreşedintele CJ.