Parcul de agrement Cornişa se va realiza, însă temerea Executivului Primăriei Botoşani este aceea că după finalizarea investiţiei municipalitatea să nu ajungă în incapacitatea de a plăti ratele aferente acestui proiect. Portariuc a declarat că aceste rate, în jur de 10 miliarde lei vechi lunar, reprezintă „o povară financiară” mare pentru municipiului Botoşani, drept pentru care nu doreşte ca bugetul municipalităţii să intre într-un blocaj. El susţine că un astfel de proiect se derulează şi într-un alt judeţ din Moldova, însă a fost sistat la jumătatea lucrării, din cauză că primăria nu mai are bani. Deocamdată, reprezentanţii municipalităţii au reuşit să amâne licitaţia pentru desemnarea constructorului la parcul Cornişa, până la începutul lunii august.
„Proiectul este într-un stadiu avansat şi mergem înainte cu el, dar este ca un cărbune încins. Încercăm să vedem cum gestionăm situaţia şi cum ne pregătim pentru atunci când vor începe plăţile şi nu vor mai fi fonduri. Şi eu vreau ca persoană, însă trebuie să fiu atent la bugetul municipiului şi la interesele tuturor cetăţenilor. Nu vreau să ajungem la situaţia în care să fim nevoiţi să mărim impozitele, să nu avem surse la buget„, a spus Portariuc.
El susţine că o variantă pentru realizarea parcului de distracţii la Botoşani îl reprezintă un parteneriat cu Suceva, asta în condiţiile în care, spune el, parcuri de distracţii se vor realiza şi în Iaşi, Neamţ sau Bacău. Portariuc susţine că va fi gândită o strategie turistică în care judeţele Botoşani şi Suceava să fie promovate împreună ca şi pachet turistic.
„Acest parc să fie una din atracţiile turiştilor, care, sosind la Suceava pentru a vizita ţinutul mănăstirilor şi zonele pe care le au, să poată fi atraşi şi în zona noastră, către proiectul Cornişa. Al doilea este modernizarea drumului Botoşani- Suceava. Fără modernizarea acestui drum, proiectul Cornişa din start nu are nicio şansă. Să mergem la pachet ca ofertă turistică împreună cu Suceava, pe tot ce înseamnă promovarea naţionlă şi internaţională şi realizarea în regim de urgenţă, cu prioritate, începând de anul viitor, a drumului Botoşani- Suceava„, a mai spus Portariuc.
Reprezentantul municipalităţii mai ia în calcul şi varianta de parteneriat public privat în acest proiect. Portariuc spune că în urma unei licitaţii, o anumită firmă ar putea prelua inclusiv operarea acestui parc, în schimbul unei redevenţe anuale către Primărie.
„Să vedem dacă sunt agenţi privaţi dacă îşi pot asuma acest risc imens. Avem inclusiv discuţii la nivel central. În cazul în care Primăria nu va reuşi să susţină proiectul să avem acest sprijin de la nivel central, măcar pentru o anumită perioadă. Fac toate eforturile să implementăm proiectul şi să vedem cum reuşim să gestionăm o potenţială situaţie negativă„, a adăugat primarul municipiului Botoşani.
Lasand la o parte Cornisa care s-ar fi realizat in ani de zile…oamenii asteapta sa se concretizeze promisiunile din campanie referitoare la locuri de munca si locuinte ieftine…USL si Ovidiu Portariuc au promis foarte mult!!!
[MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
un lucru bun ar fi sa fie realizat acest parc,la fel si drumul sv bt
Ca de fiecare data vom lua teapa din partea conducerii judetului Suceava, deoarece niciodata nu vor trimite vizitatorii manastirilor sa fie cazati la Botosani. Ce se intampla cand se va schimba conducerea judetului Suceava? Sau de acum vor fi nemuritori si neschimbati cei alesi in acest moment. O solutie ar fi ca terenul pe care se va construi parcul sa fie dat gratuit firmelor care vor sa construiasca acest parc pe o perioada de 10 ani, acestea sa vina cu fonduri proprii sa construiasca parcul si sa-l administreze. Asa cum o firma a accesat fonduri europene pentru a face un hotel la Voronet, asa se poate ca firmele interesate sa acceseze fonduri pentru acest proiect si sa administreze singuri parcul. Pamantul sa fie asa cum am mai precizat concesionat pe 10 ani gratuit, iar firmele sa administreze parcul Vor mai fi asa de interesate firmele pentru realizarea acestuia? Sau numai pentru banii pe care-i ofera municipalitatea si U.E. in acest proiect. Consider ca odata ce primaria Botosani nu a fost in stare sa intretina un strand existent, asa nu va fi in stare sa administreze un parc. Cel mai prost administrator de la revolutie a fost statul, nimeni nu a raspuns pentru aceasta administrare. Cine a raspuns pentru paragina de la strand si de la sere?