Femeia cu arsuri grave, refuzată inițial de clinicile de arși, urmărită de ghinion. Ambulanța s-a defectat în timp ce era tranferată la Iași

barbat targa ambulanta upuFemeia de 74 de ani, cu arsuri grave, care a fost refuzată de clinicile specializate din Iași și București, pe motiv că nu sunt paturi, a primit acordul pentru transfer la Iași, la 72 de ore de la incident. Dorohoianca a fost direcționată spre Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, joi seară, dar ghinioanele s-au ținut scai de ea.

Elicopterul SMURD, care a venit după ea,  a trebuit să rămână la sol din cauza alertei meteorologilor de vreme rea.

Medicii au găsit altă soluție. Au decis să o trimită cu o ambulanță, dar la Hârlău, aceasta s-a defectat, având probleme la cutia de viteze, și a fost nevoie de câteva zeci de minute pentru a fi reparată astfel încât să poată ajunge la destinație.

După atâta așteptare, însă, femeia a fost dusă într-un final la Iași.

Vă reamintim că aceasta avea arsuri de gradele III-IV pe aproximativ 20% din suprafața corpului după ce  salteaua specială împotriva formării escarelor, care era alimentată la o sursă de curent, a făcut un scurtcircuit și a luat foc.

like facebook, stiri, botosaniBătrâna suferă de paralizie pe partea stângă a corpului şi nu putea să se miște, iar în acel moment se afla singură deoarece persoana care avea grijă de ea a ieșit să facă niște cumpărături la un magazin din cartier.

Medicii din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe şi chirurgii plasticieni au încercat să obţină aprobarea pentru transferul acesteia într-o clinică specializată pentru pacienţii cu arsuri grave, dar au fost refuzați pe motiv că nu sunt paturi.

 

One thought on “Femeia cu arsuri grave, refuzată inițial de clinicile de arși, urmărită de ghinion. Ambulanța s-a defectat în timp ce era tranferată la Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *