Un electrician din Botoșani a câștigat Trofeul Electricianului, la competiția din Oradea

trofeul electricianului, stiri, botosaniCinci electricieni ai Delgaz Grid, compania de distribuţie electricitate şi gaze naturale a grupului E.ON din România, au urcat pe podium în cadrul celei de-a 39-a ediţii a competiţiei profesionale Trofeul Electricianului, organizată la Oradea în perioada 9-13 iulie. Printre aceștia s-a numărat și un botoșănean, care a reușit, de asemenea, să obțină locul I la proba individual.

like facebook, stiri, botosaniSpecialiştii Delgaz Grid au fost premiaţi pentru performanţele obţinute în cadrul probelor individuale de la specializările: defectoscopie linii electrice subterane, exploatare staţii de transformare, mentenanţă echipamente înaltă tensiune şi exploatare reţele de medie şi joasă tensiune. În acelaşi timp, echipa companiei formată din trei electricieni din Bacău, Botoşani şi Neamţ şi-a adjudecat primul loc la defectoscopie linii electrice subterane.

“Demnitatea meseriei noastre trebuie pusă acolo unde este locul ei şi pentru asta Trofeul Electricianului este un moment excelent ca să ştim unde suntem şi unde am ajuns în această meserie şi profesie”, a declarat Csulak Ferenc, directorul general Delgaz Grid.

La ediţia din acest a Trofeului Electricianului au participat peste 110 electricieni de la principalii operatori de distribuţie a energiei electrice din România. Trofeul Electricianului este un concurs profesional de tradiţie şi se desfăşoară în preajma sărbătorii Sfântului Ilie, patronul şi protectorul celor ce lucrează în sectorul energetic.

În cadrul competiţiei se dau probe teoretice şi practice, inclusiv simulări ale unor situaţii de avarie, şi, de asemenea, există şi o etapă de concurs cu public, departajarea concurenţilor fiind realizată pe baza unor punctaje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *