Primarul de Tudora a demisionat din funcție, a revenit asupra deciziei, iar acum l-a dat în judecată pe prefect că a emis ordin de încetare a mandatului

primar tudora, mihai petriaPrimarul comunei Tudora, Mihai Petria, care și-a anunțat, în urmă cu o lună, demisia de funcţie, după ce a fost declarat incompatibil, ține să revină la primărie.

Acesta a demisionat, pe 19 aprilie din funcție, însă, ulterior, a revenit asupra demisiei.

În schimb, prefectul Dan Șlincu, care a primit de la Agenția Națională de Integritate confirmarea că Petria a fost incompatibil a emis un ordin privind încetarea mandatului acestuia.

Nemulțumit, fostul primar de Tudora a dat în judecată Instituția prefectului și a cerut suspendarea executării actului administrativ, astfel încât să poată reveni pe scaunul de la Primărie.

Citește și: Un primar va fi suspendat din funcție prin ordin al prefectului
Primarul unei comune din Botoşani a demisionat din funcţie. Ce comună a rămas fără primar!

Starea de incompatibilitate în cazul petria a fost constatată de către inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate prin decizia emisă în septembrie 2015, fiind confirmată luna trecută printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

like facebook, stiri, botosaniPotrivit legislaţiei, conducerea Primăriei comunei Tudora a fost preluată de viceprimarul Gheorghe Ţigănaşu. Mihai Petria va reveni în funcţia de funcţionar al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, post ce fusese suspendat pe perioada desfăşurării mandatelor de primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *